Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан

...
Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан

Шофьорът на авариралия сръбски рейс на Автомагистрала „ Тракия “ е арестуван за 24 часа, оповестиха от полицията на брифинг. По първична информация той е потърпевш по-леко и евентуално е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Най-вероятно през днешния ден ще му бъде повдигнато обвиняване.

Първоначалните версии за злополуката са или неточност на лидера, или техническа нередовност. Късно нощес рейсът е бил изместен от мястото на случая, придвижването в региона обаче беше пуснато едвам тази заран в 09.00 ч. поради замърсяване на платното с масло и гориво. Очаква се през днешния ден да бъде осъществен още един обзор на мястото на злополуката.

„ Колегите са пристигнали съвсем незабавно на мястото, на към четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за аварирал сръбски рейс с 48 сръбски жители. По неизяснени условия транспортното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала злополуката. Към момента имаме информация, че 28 жители са прегледани в Центъра за незабавна здравна помощ, 14 от тях са настанени за лечение”, споделиха още от полицията.

„ 9 от потърпевшите са малолетни - сред 7 и 12 години, три са малолетни - във възрастовата група сред 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите откриват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са минали през Центъра за здравна помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде известена и дирекция „ Социално подпомагане” за да ни окажат помощ с настаняване на децата, до момента в който родителите им дойдат в България”, изясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.
Припомняме, че в неделя вечер сръбски рейс с деца катастрофира на Автомагистрала „ Тракия”, в региона на Стара Загора. Той е пътувал от „ Слънчев бряг” към Белград. Сингълът за случая е подаден към 20:30 ч. По незнайни, за в този момент, аргументи, водачът се е отклонил от лентата за придвижване и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия км, в посока София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР