Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишна студентка в Благоевград, получи 3

...
Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишна студентка в Благоевград, получи 3
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишна студентка в Благоевград, получи 3 години условна присъда

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишна студентка в Благоевград, получи 3 години условна присъда. Тя е с петгодишен изпитателен период, реши Окръжният съд в града. Случаят е от преди пет години, оповестява БНР.

Тричленният правосъден състав призна 59-годишния мъж за отговорен в това, че е нарушил разпоредбите, регламентирани в закона и Правилника за придвижване по пътищата.

Шофьорът не е обезпечил преимущество на 19-годишната Фатиме, която е пресичала пешеходната пътека на ул. " Славянска " директно над студентското общежитие.

Освен това като лидер, изменящ посоката на придвижване - завой на ляво, не е понижил скоростта и не е спрял камиона при зародилата заплаха, се показва още в правосъдното решение, което може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в София.

Тежкият случай, който лиши живота на 19-годишното момиче от село Доганово, община Белица, стана на 12 декември 2017 година.

Фатиме беше първокурсничка във Факултета по здравни грижи и спорт, само че по този начин и не сбъдна фантазията си да стане здравна сестра.

След нещастието нейни сътрудници и академични преподаватели проведоха безмълвни бдения, поставяйки цветя на пешеходната пътека.

След поредност от митинги на рисковото кръстовище бяха сложени светофари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР