Шофьорът на автобуса, убил двама полицаи в Бургас - Омар,

...
Шофьорът на автобуса, убил двама полицаи в Бургас - Омар,
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса, убил двама полицаи, както и помагачите му остават в ареста

Шофьорът на рейса, умъртвил двама служители на реда в Бургас - Омар, както и неговите помагачи остават за непрекъснато в ареста. Това реши през днешния ден Районният съд в Бургас. 15-годишният Омар е главен обвинен за гибелта на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Помагачите на Омар са 18-годишният Ахмад, който отговарял за настаняването на мигрантите в рейса, а третият сириец, на 49 година, Абдулах, е работел като механик и е обезпечил рейса, предава bTV.

" Съжалявам за случилото се, в никакъв случай не съм мислил, че ще стане по този начин. Имах потребност от пари, с цел да дойдат родителите ми в България. Не съм желал да слага в заплаха никого. Обещавам, че в никакъв случай няма да нарушавам законите и да се занимавам с противозаконна активност ", съобщи Омар по-рано пред съда.

" Простете ми, доста съм гладен, нямам никакви пари. Не съм мислил неприятно на никой, споделиха ми, че по този начин ще изкарам пари ", сподели пред съда Ахмад. 

" Съжалявам за починалите служители на реда, не съм мислил, че ще стане по този начин. Аз съм сериозен човек, който почита реда в България, имам работа тук. Имам четири деца. Тръгнах от Сирия поради войната, където фамилията ми не можеше да продължи да живее. В България съм получавал единствено положително отношение ", добави Абдулах.

" Ролята на всеки от тримата арестувани приказва за доста добре проведена скица, която евентуално са ползвали и обратно във времето си която са намерили добър метод за набиране на финансови средства ", съобщи ръководителят на Районна прокуратура–Бургас Мария Маркова.

По време на гонката Ахмад от самото начало е окуражавал дейностите на водача, не се е опитал да го спре, а карал втрещените и уплашени мигранти да мълчат и да седят на пода, сред седалките, в това число и бебета.

Абдулах обезпечил рейса и давал препоръки на неправоспособния Омар по какъв начин да го ръководи, помагал в набелязването на трасето. Той е " мозъкът " на цялата интервенция. 

Пред съда през вчерашния ден и по време на разпита Омар е декларирал, че се опитал да спре рейса, само че спирачките му отказали. Свидетелските показания, в това число и тези на гранични служители на реда, взели участие в гонката, обаче потвърждават противоположното – че е нараснал скоростта директно преди удара с полицейския автомобил.

Според прокуратурата сириецът " няма никакви морални и етични задръжки освен да отнеме човешки живот, само че и да заплаши транспортираните от него хора, а осъщественото закононарушение е очевиден удар против държавността. "  

Държавното обвиняване сложи под подозрение неговата възраст. Задържаният е безапелационен, че е малолетен. 

Пред съда Омар Мохамад Али Аднан изясни, че е роден през 2007 година, необразован е, не може да написа и да чете, а фамилията му е останало в Турция. Прокурорът се усъмни в действителната му възраст. 

" Има известно несъгласие сред данните, които са подадени от Държавната организация за бежанците, и една дата, която е посочена в самата характеристична информация. Лично за мен на този стадий не знам дали се касае за техническа неточност, някакво противоречие, само че това следва детайлно и подробно да бъде тествано ", съобщи през вчерашния ден наблюдаващият прокурор Димитър Узунов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР