Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге, е

...
Шофьорът на автобуса, който катастрофира в събота край Своге, е
Коментари Харесай

Шофьор на линейка е управлявал катастрофиралия край Своге бус

Шофьорът на рейса, който катастрофира в събота край Своге, е карал кола за спешна помощ в София преди да сътвори компанията си. Компанията е записана в Божурище, заяви bTV, базирайки се на съдружника му - Румен Павлов.

Припомняме, при тежката злополука край Своге на 25 август починаха 16 души. Сред починалите е и 13-годишно дете.

Продължава следствието на злополуката. Според данните от тахографа шофьорът се е движил с умерена скорост - 40-50 км в час. Пробата за алкохол на лидера също е негативна.

Ден преди злополуката е оповестено мнение, че пътят не е в положително положение, макар скъпия ремонт.  Местни поданици настояват, че въпросният сектор от пътя е рисков.

В понеделник в манастира " Рождество Богородично ", прочут и като " Седемте престола " ще бъде отслужена панихида в памет на умрелите.

По време на случая е карал притежателят на компанията - Григор Григоров. След случая той е настанен в болница ИСУЛ, без заплаха за живота. Според своя бизнес сътрудник Григоров е експерт.

По думите на Павлов, ако рейсът в действителност не е минал наложителен обзор, евентуално става въпрос за липса на информация, че срокът е изминал.

Фирмата  " Мобилус 5 " работи от 7-8 години с община Божурище. Последният им контракт е 5 годишен. Те транспортират и деца от детската градина и учебното заведение.

Домът на шофьора и притежател на компанията, където е записана компанията, продължава да се охранява от полиция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР