Шофьорът, който снощи беше заловен зад волана Околовръстното шосе в

...
Шофьорът, който снощи беше заловен зад волана Околовръстното шосе в
Коментари Харесай

Вижте как 5 промила алкохол в кръвта се отразяват на човешкото поведение и реакции

Шофьорът, който нощес беше хванат зад кормилото Околовръстното шосе в София с 5,11 промила алкохол в кръвта и напушен с марихуана е на 33 години и е арестуван за 72 часа.Прокуратурата приготвя обвиняване и ще изиска непрекъснат арест.

Според експерти,за да регистрира дрегера над 5 промила, би трябвало индивидът да е изпил повече от един литър концентрат.

Подробности вижте във включването на Гергана Гайдарова и репортажа на Мая Димитрова.

Снощи малко след 20 часа служители на реда виждат лъкатушен автомобил на Околовръстен път. Мъжът, който кара се държал несъответстващо. Тестът за опиати демонстрира приложимост на марихуана.

" При направената инспекция за алкохол се оказва, че лидерът е използвал рекордната цифра от 5,11 промила в кръвта. " - прецизира комисар Тенчо Тенев.

Извън нормите, отвън здравия разсъдък - по този начин специалисти разясняват съществуването на пет промила алкохол в кръвта.

" Не мога да си показва, 5 промила е извънредно доста. Това е алкохолно отравяне. В някои случаи може да е и несъвместимо с живота. Би трябвало да не може да върви, би трябвало да не знае къде се намира, би трябвало да е мъртво пийнал, както споделя народа. Ако това се съчетава и с друга дрога или различен халюциноген, нещата стават просто чудовищни. И това си е един палач на пътя, подобен умишлен палач. ", счита доцент Христо Хинков от Национален център по публично здраве и разбори.

Милен Еленков от Съюза на българските автомобилисти показва очила, които симулират алкохолно замайване. Отчитат от 0,8 промила до 1.5-1,7.

" - 5 промила нямате ли?

- Толкова огромни нямаме. Все едно сме пили много към този момент доста - при моето телосложение най-малко 4 бири. " - споделя Еленков.

Под въздействието на такова количество алкохол човек не осъзнава какво вижда.

" -Замайва ни се главата, губим ориентировка, реакциите са доста забавени. 5 промила, напряко не знам кой може да кара при пет промила. Спрямо мен, на пет промила няма да мога да съм съответен.
- Да се качите в колата?
- Не, изобщо не става дума! " - споделя Еленков.

Доц. Христо Хинков от Национален център по публично здраве и разбори припомня, че доста значимо от психическа позиция е този резултат на алкохола, който кара лидера да се усеща невредим и намалява неговата сдържаност.

Към момента няма данни 33-годишният лидер да е рецидивист на пътя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР