Шофьорът, който е управлявал катастрофиралия автобус с български туристи в

...
Шофьорът, който е управлявал катастрофиралия автобус с български туристи в
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия в Египет автобус се оправдава с пясък по пътя

Шофьорът, който е управлявал авариралия рейс с български туристи в Египет, съобщи, че повода за случая е пясък на пътното платно, заяви bTV.

Водачът е представител на локална превозваческа компания. Той е обяснил пред свои сътрудници, че рейсът се е преобърнал поради съществуването на пясък по пътното платно. Вчерашният случай е първо нарушение на лидера, откогато работи са компанията.

Представителят на компанията Уалид ел Софи споделя, че версиите за случая са разнообразни за момента. " Някои хора споделят, че водачът е карал прекомерно бързо, други - че не е съумял да овладее рейса. Полицията проверява ", обясниха от туристическата компания.

Водачът на автобуса е арестуван от полицията и ще остане в ареста до момента в който не се изяснят събитията към произшествието. " Ако е отговорен, ще остане в ареста, в случай че не - ще го пуснат ", съобщи представителят и добави, че в случай че се потвърди виновност, водачът ще бъде упрекнат от египетската прокуратура и уволнен от превозваческата компания.

От компанията изясняват още, че все още няма по какъв начин да се реализира връзка с водача на автобуса, тъй като е арестуван. " Това тук е естествена процедура. Тече полицейско следствие, което ревизира дали е позволил неточност, дали в действителност е карал бързо ".

" Той е споделил, че е имало пясък на пътя, а това е автомагистрала и там се кара относително бързо, тъй че, в случай че е имало пясък, това сигурно е повлияло на шофирането. Шофьорът твърди, че този пясък е повода да се стигне до злополуката. Ние не сме сигурни в това. Последната дума е на полицията ", съобщи Уалид ел Софи.

Стана ясно и че лидерът също е получил леки контузии в резултат на удара.

По-рано през днешния ден от българската туристическа компания обявиха, че няма ясна версия за случая. Властите в Египет предполагали, че рейсът се движел с превишена скорост. Автобусът е влезнал в завой с висока скорост, излязъл е от пътя и се е обърнал.

По думите на българската стрна рейсът е на египетски компания транспортьор, една от най-големите и одобрени такива компании в екзотичната страна. Водачът на автобуса също е египетски жител.

За момента групата продължава екскурзията. 6 души остават в Хургада. Там ще минат обзор и ще се придвижат до България, когато бъдат изписани.
Всички имат медицински застраховки. Всичко здравни разноски се поемат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР