Шофьорът Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа в София на

...
Шофьорът Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа в София на
Коментари Харесай

Шофьорът, предизвикал катастрофа с две жертви, може да получи между 5 и 20 години затвор

Шофьорът Георги Семерджиев, който аргументи тежката злополука в София на 5 юли, е упрекнат в причиняването на гибелта на две дами по несъобразителност. Това заяви в четвъртък зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Прокуратурата стъпва на текста в Наказателния кодекс, който квалифицира тези случаи като ръководство на моторно транспортно средство в пияно положение или след приложимост на наркотични субстанции.

Според обвиняването казусът е изключително тежък и за този вид закононарушение са планувани от 5 до 20 години затвор. Към момента той е арестуван за 72 часа.

На 5 юли към 23:10 ч. автомобил „ Ауди Q7 ” минава на алено на кръстовището на булевардите "Черни връх " и "Арсеналски " в София със скорост близо 200 км. в час съгласно информация на полицията. Той се удря в таксиметрова кола и се блъска в асансьора на метростанцията. От мощния удар колата се разцепва на две. Едната й половина удря смъртоносно две млади дами, които по същото време са били на тротоара. Едната жена е била на 22, а другата - на 26 години.

Шофьорът е 36-годишният Георги Семерджиев, който е разгласен за национално търсене и арестуван на идната заран. Той е престъпно проявен, с отнета шофьорска брошура и е глобен десетки пъти за разнообразни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. В момента е и обвиняем за нанасяне на телесна щета. Колата, която е карал, е била с непознати регистрационни табели. В нея са открити синя полицейска лампа и палка.

Ясен Тодоров заяви още, че мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол и опиати и ще бъде тестван след изговаряне на съда.
Семерджиев постоянно кара без брошура и под въздействието на опиати
Шофьорът Георги Семерджиев досега е хващан шест пъти да кара без брошура и има 80 отнети точки (при оптимален брой 39), заяви комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ - София.

Тенев дефинира лидера и като систематичен наркоман.

През 2014 година му е формирано досъдебно произвеждане за това, че е управлявал автомобил без брошура. През 2016 година против лидера е формирано още едно досъдебно произвеждане.

Преди по-малко от месец, на 11 юни, Семерджиев също е бил спрян от пътни служители на реда и е било открито, че кара след приложимост на опиати. Той е опитал първо да избяга, само че служителите на реда са го задържали след гонка. Пробата за опиати, направена на място, е открила, че той е използвал повече от 1 амфетамин. Отнета му е и швейцарска шофьорска брошура, оповестява Тенев.

Не е известно за какво обаче Семерджиев не е бил задържан в резултат на откритите закононарушения. По думи на комисар Тенев не е Пътна полиция институцията, която би трябвало да отговори на този въпрос.

"Ние сме административно-наказващ орган. По-големите институции – прокуратура и съд, вземат решението дали този човек да бъде съден, дали да се движи по пътищата и дали сме задоволени от това, което сме създали, с цел да го спрем да прави повече бели по пътищата ", сподели Тенев.

В сряда на мястото на случая против бездействието на управляващите, довело до тежката злополука в София.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР