Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона.

...
Шофьорът е бил нападнат, докато е в кабината на камиона.
Коментари Харесай

Порезна рана в крака е най-вероятната причина за смъртта на водача, прегазил дете с камиона си

" Шофьорът е бил атакуван, до момента в който е в кабината на камиона. Установена е порезна рана в региона на прасеца. Най-вероятно, върша хипотеза, повода е кръвозагуба след нанесения удар с нож в региона на прасеца ", разяснява Чинев.

По думите му водачът не се е опитал да избяга.

" Той е бил атакуван в кабината от родственици на прегазеното дете. Задържани са бащата, дядото и чичото на починалото дете. Четири други лица бяха разпитани и освободени ", добави прокурорът.

Според информацията на старши комисар Емил Павлов, шеф на ОДМВР-Бургас, трима остават в ареста - бащата, чичото и дядото на убитото дете. Останалите 4-ма са били разпитани и освободени.

" Няма напрежение на територията на село Прилеп. Полицейското наличие остава засилено. Тримата арестувани имат съпричастност към гибелта на водача. Лицата са чествали фамилен празник. Детето излиза ненадейно на пътното платно, което е евентуалната причина за произшествието ", изясни Павлов.

В кабината на тежкотоварния камион е имало и още един човек.

" След нападението над водача, вторият водач напуща камиона, с цел да не бъде атакуван от родственици на детето. След като идват екипите на Министерство на вътрешните работи на място, се връща и оказва подпомагане. Разказва по какъв начин вижда нападението, изплашва се и напуща камиона ", уточни той.

" Днес след правене на съответните експертизи ще имаме изясненост по повод авторството на съответно лице или лица на действието. След това Прокуратурата ще постанови задържане до 72 ч. и ще внесе искане за мярка неотклонение задържане под стража. За сходни закононарушения законът планува затвор от 10 до 20 години. Според очевидци компанията, която е нападнала водача на товарния автомобил, е била използвала алкохол ", разясни окръжният прокурор Георги Чинев, представен от.

Инцидентът с прегазеното дете се случи в ранния следобяд на 28 август. По първични данни детето ненадейно пресякло платното за придвижване, когато 57-годишният водач го блъснал. След това родственици на жертвата пребили камионджията в кабината на превозното средство, а пристигналите на място полицейски чиновници единствено установили гибелта на 57-годишния мъж.

Заради случая Ришкият проход беше затворен, а трафикът се пренасочваше по обходни направления.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР