Шофьор заведе съдебен иск заради ограничението на скоростта в 40-километровото

...
Шофьор заведе съдебен иск заради ограничението на скоростта в 40-километровото
Коментари Харесай

Шофьор съди АПИ заради ограничението от 90 км/ч на АМ „Тракия“


Шофьор заведе правосъден иск поради ограничаването на скоростта в 40-километровото трасе от Автомагистрала „ Тракия “ сред Стара Загора и Чирпан. Там единствено през предходната година 8442 водачи са получили санкция с електронен фиш. Заради неравности по пътя ограничаването е 90 км/ч.

Един от санкционираните е юрист Атанас Костов, платил е 650 лева за придвижване със 140 км/ч във въпросния сектор. По думите му ограничаването е незаконосъобразно, тъй като то би важало, в случай че се прави ремонт на пътя, а подобен сега няма, осведоми bTV.

Между водачите няма две отзиви – секторът е под напрежение, тъй като в дясната лента асфалтът е неравномерен, а в ляво колите карат бързо и се основава напрежение, в случай че искаш да спазваш ограничаването. Водачите се оплакват и че неприятният път поврежда колите и камионите.

Цялата 40-километровата права е в употреба от 2007 година През 2018 година е въведено ограничаването и стартират солените санкции.

„ В съответния сектор по автомагистралата са издадени 8 442 електронни фиша за превишаване на другите скоростни режими, които са установени на място от моторните системи за надзор на пътното придвижване “, посочи инсп. Бончо Славов, шеф бранш Пътна полиция в Стара Загора.

От Агенция пътна инфраструктура споделят, че ремонтът на сектора ще коства 160 млн лева „ Бюджета ни за поддръжка на цялата републиканска пътна мрежа за 2020 година е в размер на 137 млн. лева Сами разбирате, че той е извънредно непълен, с цел да се насочи към един избран сектор и за ремонта на него са нужни спомагателни средства “, посочи инж. Иван Досев, член на управителния съвет на АПИ.

А съгласно юрист Атанас Костов, ние плащаме налози и винетки, а нямаме автомагистрала, която да дава отговор на европейските условия. Цялата процедура по правосъдното дело юрист Костов разгласява в обществените мрежи. Досега начинанието му е срещнало поддръжката на 18 хиляди души.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР