Шофьор с положителна проба за алкохол се оправда, че е

...
Шофьор с положителна проба за алкохол се оправда, че е
Коментари Харесай

Шофьор с 0,94 промила пил от мъка, че ще му вземат книжката

Шофьор с позитивна проба за алкохол се оправда, че е пил не преди да седне за кормилото, а пред Районното, с цел да се утеши, че ще остане без брошура. Версията му се базира на обстоятелството, че е бил тестван не на улицата, където е бил спрян, а в полицейското ръководство.

Около 22,50 часа на Никулден м. година той спрял с тойотата си пред денонощен магазин на кръстовището на улиците „ Скопие “ и „ Охрид “. Приятелката му останала да го чака в колата. Намиращите се наоколо служители на реда го изчакали да си напазарува и когато се върнал, му поискали документите.

Така открили, че лидерът не носи контролния ваучър и е с отнета за 10 месеца брошура поради шофиране под въздействие на алкохол. Наказателното разпореждане, с което Пътна полиция го лишава от правото да кара, обаче още не му било връчено и те го отвели в Първо районно. Там бил тестван с дрегер, който отчел 0,94 промила алкохол.

За нарушаванията му били наложени санкции в размер на 1310 лева Той обжалвал и в Пловдивския областен съд приятелката му обяснила, че до момента в който чакал да бъде тестван пред Районното, си купил бира, тъй като бил мощно обезпокоен, че ще му вземат книжката. Магистратите обаче не одобряват това за правдоподобно.

„ Необяснимо е по какъв начин лидер, на който връчват наказателно разпореждане, с което го лишават от право да ръководи МПС за период от 10 месеца точно поради ръководство на МПС след приложимост на алкохол, си разрешава да пие бира, до момента в който му се прави инспекция в полицейско управление”, е записано в претекстовете към правосъдното решение. С него глобата е редуцирана до 1010 лева

Водачът може да опитва да пробие на идната инстанция - Административния съд в Пловдив. /Марица.бг
тагове водач тъга книжка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР