Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на

...
Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на
Коментари Харесай

Шофьор с 2 промила алкохол уби 15-годишно момче на пешеходна пътека

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал към 21:17 часа в събота в региона на кръстовището на улиците " Г. С. Раковски " и " Цар Иван Шишман ". Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил.

Хората, седнали на външните маси на близко заведение, видели удара. Те са разпитани като очевидци. 

Колата се движел толкоз бързо, че спряла на повече от 100 метра от мястото на конфликта. Зад кормилото бил мъж на 37 години. В колата с него били жена и малко дете.  Мъжът е арестуван. Проверява се дали е натиснал спирачката преди или след удара.

Водачът е на 37 години.

" Пробата на водача, която са създали пристигналите на място служители на реда, е била позитивна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била негативна. Взети са му и кръвни проби за проучване ". Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” основен контрольор Марио Киричков от бранш " Криминална полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му с водача в колата е пътувала и жена. " Експертизи следва да открият скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че ръководството на колата е било по-скоро несъответстващо ", акцентира Киричков. 

Водачът е арестуван на място. " Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга ", уточни инспекторът и акцентира, че и полици, и Спешна помощ са се отзовали доста бързо на сигнала за случая. 

Мъжът в началото е дал " нелепи пояснения на случилото се ", съобщи Киричков. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР