Шофьор с джип е минал през крака на пешеходец на

...
Шофьор с джип е минал през крака на пешеходец на
Коментари Харесай

Шофьор с джип премаза крака на мъж на паркинг в мол

Шофьор с джип е минал през крайници на пешеходец на под земята паркинг на пловдивски мол. След случая шофьорът не спрял, а си тръгнал.

Пострадалият подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнали униформени. Те издирили шофьора-беглец и го върнали при подземния паркинг. Служителите на реда му наложили две санкции - в размер надлежно на 200 лева и 20 лева, взели му и книжката за 6 месеца. Нарушенията, съгласно полицията, били две -  водачът не е деликатен и внимателен към уязвимите участници в придвижването като минава през левия крайник на намиращия се на платното пешеходец, и второто - като участник в ПТП не извършва задължението си да спре и откри какви са последствията, не остава на място до идване на представители на Министерство на вътрешните работи, оповестява " Марица ".

Собственикът на джипа апелира издаденото му наказателно разпореждане.

В рамките на вчерашния ден магистратите от Районния съд в Пловдив са разгледали случая и са отменили напълно наложените санкции.

" В сегашния случай са позволени редица нарушавания на административно индустриалните правила, които касаят определянето на наказването, неговия размер и въпроса за незначителност на нарушаването ", счита съдът. 

" Съобразно разпоредбите наложително следва да се опише нарушаването и условия при, които същото е било осъществено. В сегашния случай е посочено мястото на нарушаването, като липсва изложение на самото нарушаване - не се показва в каква посока се е движил пешеходеца, не се показва в каква посока се е движим лекия автомобил - дали нарушаването е осъществено при влизане в паркинга, при излизане от паркинга, в лява или дясна лента, при осъществяване на маневра за прекъсване, излизане и прочие Не е посочено и по - съответно и ясно така наречен „ прекосяване “ през крайници на пешеходец - дали е наранено ходило, част от него, коя тъкмо част или някаква друга част от крайници. Не се показва степента, като се има поради, че е бил извикан и екип на „ Спешна помощ ", който както все още е направил избрани констатации за увреждането, по този начин и по-късно е можел да изиска информация за типа, тежестта и характера на самото увреждане, с цел да може да стигне до извода, че е налице „ висока степен на социална заплаха “. Не се показват и никакви данни за потърпевшото лице - имена, пол, възраст, жена или мъж, дете или не и прочие, което не дава и опция да се откри нито степента на социална заплаха, нито каквото и да е друго от нарушаването ", показват магистратите в претекстовете си за решението. 

И допълват, че проверяващите чиновници на ОДМВР е можело да изземат записи от видеокамери, които сигурно се намират в паркинга на въпросния мол, с цел да могат да открият безпроблемно и по най-безспорен метод настъпилия случай.

" Не излиза наяве заради какви аргументи тези дейности не са осъществени или, в случай че са осъществени, за какво не е посочено нито в акта, нито в процесното наказателно разпореждане ", чудят се магистратите. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР