Шофьор отива на съд затова, че е карал доста пиян

...
Шофьор отива на съд затова, че е карал доста пиян
Коментари Харесай

Рецидивист отива на съд: Карал с почти 3 промила през Централните гробища в София, блъснал се и заспал

Шофьор отива на съд по тази причина, че е карал много пийнал из Централен гробищен парк в София. Не стига, че е седнал зад кормилото след солидна приложимост на алкохол, само че се е блъснал в бетонна стена и задремал. За този случай от януари оповестяват от СРП.

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 53-годишен мъж, карал след приложимост на алкохол.

На 19.01.2023 година към 14.00 часа, обвиненият Д.Г. управлявал лек автомобил в Централен гробищен парк в гр.София, когато се блъснал в бетонна ограда, след което задремал в колата.

След сигнал от жители, на място пристигнали полицейски чиновници, които създали на Д.Г. тест с дрегер. Резултатите отчели, че обвиненият е карал с централизация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а точно – 2,84 на хиляда. Той отказал да даде проба за проучване в болница.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи и са разпитани очевидци.

Установено е, че по време на осъществяването на действието Д.Г. е бил в изпитателен интервал от предишно наказание за идентично закононарушение.

Делото против обвинения ще продължи в Софийски областен съд
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР