Камерата на таблото заснема смущаващо видео на задния камион мигове преди да се блъска в средната част: „Тези неща трябва да са незаконни“

...
Шофьор отиде в Reddit, за да сподели драматични кадри от
Коментари Харесай

Шофьор отиде в Reddit, за да сподели драматични кадри от камерата за управление, след като записа пикап, „търкалящ въглища“ през целия път медианата на магистралата.

Видеото показва пикап, който рязко и многократно спира в явен опит да търкаля въглища, докато в крайна сметка се блъска в бариера между изходна рампа и магистралата.

Това практиката, при която големи облаци черни изгорели газове се отделят от камиони, които са били специално модифицирани, за да произвеждат прекомерно замърсяване от изпускателните си тръби, не е необичайна.

Често се наблюдава сред шофьори на камиони, които или искат да представят на пътя или просто създава неудобство на други шофьори. Валцоването на въглища може също да бъде опит да се противопоставят на устойчивите практики и да се унижат онези, които участват в тях, като водачите на електрически превозни средства са честа цел.

За да валцуват въглища, шофьорите незаконно променят камионите си, за да произвеждат дизелови изпарения 40 до 100 пъти по-мощен от това, което е законно приемливо за стандартните превозни средства, според Sierra Club.

Установено е, че замърсяването на въздуха не само вреди на белите ни дробове, но също така е свързано с много ужасни рискове за здравето , като сърдечни заболявания, рак, деменция и болест на Алцхаймер.

При изпомпване на прекомерни количества замърсители във въздуха, въглищните валяци едновременно влошават качеството на въздуха ни и създават опасно ниски нива на видимост за други шофьори наблизо . Тази ненужна опасност излага живота на риск — не само на разсеяния валяк на въглища.

„Промените в производителността“ като манипулиране на технологията за контрол на емисиите на автомобила са в нарушение на Закона за чистия въздух, съгласно Закона за опазване на околната среда . Но, както обясни FindLaw, „прилагането на този закон е трудно, защото нарушителите трябва да бъдат хванати на местопрестъплението.“

А държавните закони са още по-мрачни.

„Само няколко щата изрично забраняват валцуване на въглища, което може да остави впечатлението, че повечето щати го позволяват“, каза FindLaw. „Но повечето щати също имат закони, които забраняват на шофьорите да препятстват пътищата с прекомерни изгорели газове, оставяйки полицейските служители да правят преценки.“

Отговорите на оригиналното видео от видеорегистратора, споделено с Reddit, бързо се появиха.< /p>

„Гадно е да смучеш въглищен валяк“, написа един потребител.

Много отговори заключиха, че шофьорът справедливо е понесъл последствията от действията си, като се е занесъл в бариерата.

„Не можеше да се случи на по-достоен човек“, написа един потребител.

„Не бях разочарован“, каза друг. „Тези неща трябва да са незаконни.“

През юни видео от шофьор на Tesla, който беше блокиран от три пикапа, превозващи въглища, беше споделено в Twitter, като шофьорът на EV написа: „Това трябва да е незаконно“.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и готини съвети, които улесняват да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР