Шофьор от Пловдив превърна автомобила си в кокошарник. На абсурдната

...
Шофьор от Пловдив превърна автомобила си в кокошарник. На абсурдната
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Пловдивски шофьор натъпка десетки кокошки в колата си на АМ „Тракия”

Шофьор от Пловдив трансформира автомобила си в курник. На неуместната панорама се е натъкнал четец на TrafficNews , който е забелязал, че в задната част на автомобила са били натъпкани десетки кокошки. Превозното средство се е движило на Автомагистрала „ Тракия ”, а на задната седалка, както и в багажника е било цялостно с птици, които са били безусловно една върху друга. Освен това се вижда, че багажникът е завързан с тел, с цел да няма заплаха, че би се отворил, а кокошките да изхвърчат по аутобана.
Прочетете още
Прозорецът откъм гърба е леко отворен, а от фотосите се вижда, че главата на една от птиците се подава през него.

По закон птиците би трябвало да се транспортират в специфични каси или контейнери, предопределени за техния тип и размер. Преди товаренето животните се задържат и настаняват за избран интервал, нужен за адаптиране, и след успокояването им се товарят в контейнерите без основаване на суматоха, последователно и когато е належащо, поединично.Препоръчително е и птиците да се транспортират в полутъмни пространства.

Основна цел е животните да дойдат живи, здрави и годни да извършват своите функционалности. От друга страна хуманното отношение към животните изисква да не им се предизвиква излишно страдалчество.

Според читателите ни хуманно отношение във въпросния случай изрично липсва. 

Нужно е да се подсигури и хигиеничен стандарт, посредством който оптимално да се избегне рискът от разпространяване на заразни заболявания, който постоянно съществува при превоз на животни.

При такива случай, в които не е обезпечен съответен превоз на птиците, както и се откри липса на нужните документи за транспортиране на животните санкцията, която грози нарушителя е над 150 лв. според от броя на животните и откритите нарушавания. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР