Шофьор осъди пловдивската полиция заради минимални нарушения за 20 +

...
Шофьор осъди пловдивската полиция заради минимални нарушения за 20 +
Коментари Харесай

Заради минимална глоба за паркиране в Пловдив, шофьор осъди МВР за 400 лв

Шофьор осъди пловдивската полиция поради минимални нарушавания за 20 + 10 лв.. Едното е за санкция за погрешно неправилно паркиране, а другото за непредоставяне на ваучър към шофьорската брошура. Второто нарушаване обаче е било добавено в допълнение като обособен акт.  
Прочетете още
На 30 септември 2022г. към 14:00 часа водачът паркирал управлявания от него лек автомобил „ Хюндай Туксон ” на бул. „ Марица “, което място попадало в зоната на деяние на пътен знак „ В27 “ - “Забранени са престоят и паркирането ”.

В наличието на нарушителя бил формиран фиш, с който му била наложена санкция в размер на 20 лв.. Глобата с фиш била обжалвана пред Районен съд – Пловдив, като с предписание, жалбата била оставена без разглеждане и изпратена по подготвеност на бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР – Пловдив. След два месеца – на 30 ноември на водача бил формиран Акт за определяне на административни нарушавания – АУАН като било добавено още едно нарушаване -  нарушителят не е показал надзорен ваучър към СУМПС. Актът били формиран в наличието на лидера, който го подписал с възражения, след което атакувал наказателното разпореждане.

За първото нарушаване, съдът е решил, че служителите на реда не са описали вярно кой знак тъкмо е нарушен, защото било разказано В-27 ( “Забранени са престоят и паркирането ”.) или В-28 ( “Забранено е паркирането ”) с което са нарушени законовите разпореждания.

Относно второто нарушаване магистратите са решили, че на лидера  е вменено административно нарушаване, което е направил в по-ранен интервал от време, за което не е бил глобен тогава.

С тези претекстове Районен съд-Пловдив е отменил двете санкции на лидера и е осъдил ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив да заплати сумата от 400 лв., представляваща адвокатско заплащане.

Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Административен съд - Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР