Шофьор на тежкотоварен камион се помисли за състезател и обърка

...
Шофьор на тежкотоварен камион се помисли за състезател и обърка
Коментари Харесай

Тежкотоварен камион обърка пловдивски булевард със скоростен път

Шофьор на тежкотоварен камион се намерения за играч и обърка бул. „ Кукленско шосе ” със скоростен път. Във видео изпратено ни от наш четец се вижда по какъв начин камионът развива скорост от 80 км/ч. посред града и то в тъмните часове на денонощието.
Прочетете още
Подобна скорост е безусловно неприемлива за сходен тип транспортно средство, като условията са 50км/ч. в града, 80км/ч. отвън града, 90км/ч. на скоростен път и 100км/ч. на автомагистрала.

Дори и да няма трафик през нощта, водачът на камиона несъмнено слага себе си и другите участници в придвижването в заплаха. Важно е водачите да обръщат внимание, че в тъмната част на денонощието дистанцията на видимост е доста по-малко и скоростта следва да е такава, че автомобилът (камионът)  да стопира в тази зона на видимост.

„ Камионът кара извънредно бързо за сходен тип транспортно средство, в случай че нещо изскочи на пътя и му се наложи да спре, по какъв начин ще го направи с подобен тежкотоварен камион ”, отбелязва и нашият четец.

Според ЗДвП в случай че даден водач бъде заловен да се движи с превишена скорост сред 21-30 км/ч. в обитаемо място, то той се глоби с санкция от 100 лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР