Шофьор на рейс от градския транспорт в Пловдив отърва глоба

...
Шофьор на рейс от градския транспорт в Пловдив отърва глоба
Коментари Харесай

Шофьор на рейс без маска отърва глоба от 300 лева

Шофьор на автобус от градския превоз в Пловдив отърва санкция от 300 лв. за неносене на защитна маска.

Мъжът бил седнал зад кормилото на рейс по линия 9. Проверяващи се качили от спирка на ул. " Димитър Ризов ". Те видели, че водачът не носи защитна маска, покриваща носа и устата. По това време се возил един пасажер, имало и кондуктор.

Заради нарушаването на противоепидемичните ограничения, инспекторите наложили санкция на рейсаджията в раззмер на 300 лева Той обаче обжалвал в съда. Магистратите определили случая като " незначителен " и отменили глобата. Аргументите за това били, че в автобуса има шофьорска кабина, която извършва ролята на бариера сред седналия зад кормилото и пътуващите. Второ, в рейса по време на инспекцията е пътувал единствено един човек, който слязъл малко след инспекцията.
свързани новини10058на 12.06.2018
" В рейса по време на инспекцията е имало единствено един пасажер, от което
следва да се направи извода, че публичните връзки са били кардинално с по-ниска степен на застрашаване от елементарните случай, защото неносенето на маска заплашва от възпаление в миг на близка среща на двама души, които не носят защитни средства ", се споделя в претекстовете на магистратите от пловдивския съд. Според тях, въпреки и в най-малък размер съгласно наредбите на здравния министър, санкцията се явява безпричинно висока поради осъщественото нарушаване и изискванията, при които е осъществено.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР