Шофьор на пикап уби 8 души и рани 11 в

...
Шофьор на пикап уби 8 души и рани 11 в
Коментари Харесай

Узбек окървави Ню Йорк

Шофьор на пикап умъртви 8 души и рани 11 в Ню Йорк, карайки с висока скорост по велоалея покрай мемориала на Световния търговски център в Долен Манхатън, оповестиха международните организации. След офанзивата той траял да кара, преди да се блъсне в различен автомобил. Излязъл и извадил реплика на огнестрелно оръжие, преди да бъде прострелян и арестуван, заяви нюйоркската полиция.

Стрелбата е била покрай постройката на кметството на Ню Йорк. Очевидци са чули мъжът да крещи "Аллах е популярен ". Американските управляващи преглеждат нападението в Ню Йорк като терористичен акт. По последна информация причинителят на офанзивата в Ню Йорк е роденият в Узбекистан Сайфулла Саипов на 29 години, гражданин на град Тампа, щата Флорида.

Очевидец съобщи пред Ей Би Си, че пикапът се е движел с цялостна газ по улицата около река Хъдзън по западния бряг на Манхатън. Според очевидеца е имало десетина изстрела, а няколко тела са лежали пред гимназия "Стюезант ", едно от елитните публични учебни заведения в града.

На конференция в нюйоркската полиция кметът на града Бил де Блазио съобщи, че вследствие на случая в Манхатън, са починали 8 души, а 11 са получили пострадвания. Той назова случилото се „ акт на тероризъм”.

Според американските медии нападателят е роден в Узбекистан, а в Съединени американски щати е пристигнал през 2010 година. При огледа на пикапа, с който е осъществено нападението, полицията е разкрила в кабината записка на арабски език. От нея излиза наяве, че причинителят на офанзивата се е заклел във честност към терористичната формация "Ислямска страна ".

От българското Външно министерство оповестиха, че няма постъпила публична информация за потърпевши български жители при случая в Манхатън, Ню Йорк. Посолството във Вашингтон и Генералното консулство в Ню Йорк наблюдават развиването на обстановката и са в непрекъснат контакт с локалните управляващи.

Междувременно международните медии оповестиха, че жертви на терора в Ню Йорк са станали петима жители на Аржентина и един белгиец. Още един аржентинец се намира в тежко положение в болничното заведение, се споделя в изказване на Министерството на външните работи на Аржентина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР