Шофьор на маршрутка говори по телефона, изпреварва с бясна скорост

Шофьор на маршрутка говори по телефона, изпреварва с бясна скорост ...

Потресена пловдивчанка: Нагъл шофьор на маршрутка говори по телефона и изпреварва бясно.Шофьор на маршрутка говори по телефона, изпреварва с бясна скорост и прави забележки на пътниците. За преживяването си разказа пловдивчанка, която всекидневно използва транспортната линия N8, пише TrafficNews.
Случката се разиграла тази сутрин, минути след 6:30 часа. Още с влизането си в превозното средство, дамата вече е била наругана с думите: „Ще се научим ли да затваряме вратата, или да се местим отзад?". Повод за това станала трудно затварящата се врата.
Жената е седнала най-отпред, тъй като отзад, по думите й, е имало най-малко 30 души – седящи и прави.
Пътувайки по Рогошко шосе, водачът се отдал на сладки приказки, и то по телефона. Докато бърбори, той се е опитал да изпреварва, и то забележете – 5 автомобила наведнъж.
„След като не му се получи маневрата, наби рязко спирачки и половината пътници замалко да се забият в предното стъкло”, разказва читателката ни.
Наш репортер се свърза с фирмата, отговаряща за маршрутния транспорт. От там съобщиха, че веднага ще се вземат мерки срещу водача и той ще бъде наказан.
„Недопустимо е по време на път да се говори по телефона, и то без хендсфри. Ще се установи кой е шофьорът и ще му бъде наложена санкция”, коментира Павлин Лозанов.
Пловдивчанката изрази възмущение и от начина на облекло на въпросния шофьор. Той бил с потник и къси панталони, а по думите й „шофьорите трябва да са в доста по-приличен вид”. Такъв регламент според превозвача обаче се оказа, че няма.

Източник: blitz.bg