Шофьор на 21 години от Шумен е задържан след катастрофа

...
Шофьор на 21 години от Шумен е задържан след катастрофа
Коментари Харесай

Дрогиран шофьор изкорени дърво в Шумен, друг без книжка се заби в гараж

Шофьор на 21 години от Шумен е арестуван след злополука в града и регистрирана позитивна на бензодиазепини проба, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен.

Сигнал за пътното произшествие е признат в дежурната част на полицията малко след 1:00 часа на 20 август. Съобщено е, че на бул. “ Симеон Велики “, против хотел „ Шумен “, е аварирал лидер на лек автомобил „ Фолксваген Пасат “ с непозната регистрация. Пристигналият на място полицейски екип открива, че 21-годишен лидер губи надзор над ръководството на автомобила, удря се в задна лява част на паркиран рейс, след което се завърта с ръководената от него лека кола и се блъска в бордюр. От удара се откъсва задно дясно колело на колата, която траяла да се движи на заден ход до светофарната уредба на пл. „ Оборище “, след което изкоренява дърво и стопира върху тротоара. В този миг не е имало преминаващи коли по пътното платно и пешеходци.

В автомобила са пътували още двама, всички са невредими. Водачът е тестван за шофиране след приложимост на наркотични субстанции и техни аналози. Отчетена е позитивна на бензодиазепини проба. Той е дал кръвна проба за разбор, арестуван е за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. Образувано е досъдебно произвеждане.

От пресцентъра на полицията в Шумен оповестяват за още няколко пътни катастрофи. На 20 август, към 23:00 часа, в село Изгрев поражда пътен случай, при който лек автомобил „ БМВ “, с разградска регистрация, удря паркиран лек автомобил „ Тойота “, с шуменска регистрация, след което немският автомобил се блъска в гараж и събаря стена и носеща греда. По първични данни транспортното средство е ръководено от 22-годишен недееспособен лидер от село Габрица. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно произвеждане.

Мъж на 26 години от Хитрино, малко след 23:00 часа, на 18 август, управлявал по ул. “ Христо Ботев “ в селото електрическо транспортно средство - тротинетка. Той пада от нея и се наранява. След обзор в шуменската болница излиза наяве, че е с фрактура на черепа. Образувано е досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета по несъобразителност при ръководство на пътно транспортно средство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР