Шофьор, който извърши три тежки нарушения за 2 години, губи

...
Шофьор, който извърши три тежки нарушения за 2 години, губи
Коментари Харесай

Три нарушения – пак на изпит за книжка

Шофьор, който извърши три тежки нарушавания за 2 години, губи дееспособност и отива отново на изпит за брошура. Преди това обаче би трябвало да премине на курсове, проведени от структурите на Министерство на вътрешните работи. На същите курсове ще вървят и водачите, които са изчерпали контролните си точки. Нарушителите няма да имат право да се явят на изпит още 2 години от датата, на която е взето свидетелството, оповестява в. „ Труд “.

Това е записано в бъдещия Закон за придвижване по пътищата (ЗДвП). Проектът му, дружно с плановете на Закон за образованието на водачите и Закон за транспортните средства бяха оповестени през вчерашния ден за разискване в уеб страниците на Министерство на вътрешните работи и Министерството на превоза. Те са резултат от разделянето на настоящия ЗДвП на три елементи.

Седем са тежките нарушавания, за които ще се взима книжката на “трикратния нарушител” – придвижване в насрещно платно по автомагистрала или скоростен път, каране в спешната лента, ръководство на МПС с алкохол над 0,5 промила или под влияние на опиати, превишаване с над 50 км/ч на позволената скорост в обитаемо място, минаване на червен сигнал на светофара, неспазване на преимущество на пешеходна пътека, образуване или присъединяване в гонки.

Ще бъде основан централен указател на водачите. Как тъкмо ще бъдат проведени курсовете за джигите в “структурите на МВР” ще стане ясно след правене на разпоредба от вътрешния министър. Също полицията ще провежда и курсовете за отчасти възобновяване на точките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР