Шофьор блъсна и уби 12-годишно дете в Лясковец. Момчето е

...
Шофьор блъсна и уби 12-годишно дете в Лясковец. Момчето е
Коментари Харесай

Свидетел на катастрофата с дете в Лясковец: Чух силен удар и спирачки

Шофьор блъсна и умъртви 12-годишно дете в Лясковец. Момчето е било с колело на централната улица в града. Свидетели на нещастието застанаха пред bTV, с цел да опишат какво се е случило. Трагедията става сред две пешеходни пътеки. Не се знае още дали е детето е пресичало, или е карало в платното на водача.



Свидетел на случая на злополуката споделя, че с кола е прекосявал кръстовището и се е чул мощен удар и набиване на спирачки. Емилия изясни, че е серпантина колите след нещастието.

Не мога да кажа какъв брой часът е било, тъй като се прибирахме със брачна половинка ми от Горна Оряховица. Почти на отминахме кръстовището и на идната права чухме мощен удар и набиване на спирачки. Видяхме детето, че е на тротоара с колелото. Аз хукнах от колата без телефон, без нищо и започнах да спирам придвижването. Участъкът е мрачен. А по това време е час пик, споделя Емилия Жилиева, която е очевидец на нещастието.

Друг oчевидец изясни, че е видял по какъв начин детето лежи на земята.

Прави усещане, че злополуката е станала след пешеходна пътека. До преди удара спирачен път няма, той е регистриран едвам след конфликта на автомобила с велосипеда.

Общинският консултант Тодор Тодоров съобщи, че е работил неведнъж в посока да бъдат усъвършенствани градските условия.

Аз съм ръководител на комисия по бюджет и финанси. От 2019 година сме предложили да се обезпечат средства за замяна на уличното осветяване, за осветление на пешеходни пътеки и за създаване на повдигнати пешеходни пътеки за точно предварителна защита на сигурността на придвижване. Това не беше направено и по тази причина тази година за бюджет 2022 ние по наша самодейност заложихме 20 000 лв. за 5 пешеходни повдигнати пътеки. Кметицата сподели, че нямало по какъв начин да ги извърши. Има тотално безхаберие от едно длъжностно лице, и аз ще направя всичко, с цел да му се потърси отговорност, сподели Тодоров.

Кметът на община Лясковец нощес отхвърли коментар с претекста, че е отсъствала по време на случая и към момента не е осведомена в елементи със случая.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР