Сходна електорална картина като на последните избори. Изводи от проучването

...
Сходна електорална картина като на последните избори. Изводи от проучването
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ с 6,6% пред Продължаваме Промяната

Сходна електорална картина като на последните избори. Изводи от изследването този месец на проучвателен център “Тренд” електорална картина наподобяваща последните избори. През декември се регистрира рекордно ниска позитивна оценка за работата на Народното събрание - 9%, като 82% ет негативната.

26% правят оценка позитивно работата на служебния кабинет. Отрицателната оценка за работата на държавното управление е по-висока от позитивната измежду последователите на всички партии. Изключение прави " Българска социалистическа партия за България ", измежду чиито електорат дяловете на позитивна и негативна оценка са изравнени. С най-критични оценки за служебния кабинет са последователите на ГЕРБ-СДС и “Възраждане”.

ГЕРБ е с най-голяма поддръжка измежду запитаните - 25,8%. “Продължаваме Промяната” заапазват втора позиция с 19,2% от гласуващите, надалеч зад тях са Движение за права и свободи - 11,6% и “Възраждане” 11,3%. Българска социалистическа партия не престават да са пета политическа мощ с 9% поддръжка от гласуващите, след тях са “Демократична България” с поддръжка от 7,3% и “Български възход” (4%).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР