Школата на ФК Пирин (Благоевград) стартира своята реконструкция от днес.

...
Школата на ФК Пирин (Благоевград) стартира своята реконструкция от днес.
Коментари Харесай

Ново ръководство на школата на Пирин

Школата на ФК Пирин (Благоевград) започва своята реорганизация от през днешния ден. Орлетата към този момент имат двама нови ръководители, които ще имат главната задача да осъвременят и трансфорат ДЮШ на клуба в една съвременна и бълваща гении Академия.

Новата Академия на Пирин ще бъде управлявана от младия експерт Радостин Александров. Той е част от новата вълна млади треньори, които носят със себе си нов тип експертиза, нужна за по-доброто развиване на българския футбол като цяло.

Александров е приключил Българска Треньорска Школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-хубавите европейски футболни академии, в това число въведената към този момент в Пирин Курвер система. Изкарал е стажове в тимове като Лестър, Барселона, Еспаньол, Аталанта и други Работил е като анализатор към БФС, треньор в Берое, а до последно е началник на частната школа „ Спартак 1919 “ в Плевен.

Заедно с Александров, Академията на ФК Пирин ще разполага и със сериозния опит на северноирландския експерт Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста Отговорник развиване на юношите на Пирин, в това число и на бъдещия женски тим и школа, който план следва да бъде стартиран скоро. Негова съществена задача ще бъде структурирането на новата Академия въз основа на съвременни софтуерни и на практика способи, които ще улеснят работата на треньорите и личния състав в клуба. Хамилтън има голям опит насъбран главно в разнообразни академии в Съединени американски щати и Северна Ирландия.
В околните дни следва публична конференция и показване на новия план за бъдещата академия на ФК Пирин Благоевград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР