Широко рекламираните драконови лодки на Гребната база в Пловдив някакси

...
Широко рекламираните драконови лодки на Гребната база в Пловдив някакси
Коментари Харесай

Драконовите лодки: Изхарчиха се едни пари, а никой не ги ползва

Широко рекламираните драконови лодки на Гребната база в Пловдив някакси бяха забравени, само че те съществуват. Това заяви за Plovdiv24.bg отрасловият заместник-кмет по " Спорт, юношески действия и обществена политика “. Всеки, който има предпочитание, може да ги употребява и то на напълно позволена цена.

Още през 2017 година община Пловдив разгласи, че най-новата атракция на Гребната база са двете Драконови лодки, създадени и доставени от полски производител за общо 23 000 лв.. Атракциите са за  по 12 души екипаж - 10 гребци, един барабанчик и кормчия. Лодките могат да се наемат за занимания от пловдивчани и гостите на града.

През юни 2017 година Общинският съвет одобри цените за използването им. Деца и възпитаници до 19 години, ползващи лодките до 30 минути -  2,50 лв. (на човек), без Данък добавена стойност. За възрастни до половин час цената е 5 лв. на човек, без Данък добавена стойност.

Организираното прилагане на двете лодки (с включен кормчия) за първите два часа е 500 лв., а за всеки идващ стартират час - 166,67 лв..

Предложено бе до два пъти месечно, при осъществяване на открит урок за разпространение на спорта, лодките да се употребяват гратис.

След това, обаче, лодките някак си изчезнаха. " Къде са лодките ", питат наши читатели.

Заместник-кметът увери, че атракциите се намират в хангарите на клуба по кану-каяк   " Тракия “, в Старата гребна база. " Който желае да ги употребява, ще му ги предоставим, само че не можем да ги накараме принудително “, сподели Титюков.

Той одобри нашата концепция да бъде сложена осведомителна табела на велоалеята, с цел да подсещат хората. Да знаят, че може да се забавляват с Драконови лодки в Гребния канал.

Така че, ние ще чакаме да бъде сложена тази табела, с оказаните цени на нея. По този метод предлагането на общината за използването на Драконовите лодки като атракция, може би в действителност ще примамва по-отчетливо мераклиите за това.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР