Широко разпространено е мнението, че през зимата няма смисъл да

...
Широко разпространено е мнението, че през зимата няма смисъл да
Коментари Харесай

Колко често трябва да мием колата през зимата

Широко публикувано е мнението, че през зимата няма смисъл да миете колата си, защото резултатът ще е на разположение най-вече 30 минути след излизане от автомивката. Но истината е, че даже в мразовито и снежно време, колата би трябвало да се мие. Особено, в случай че живеете в огромен град.
При снеговалеж пътната настилка се обработва с реагент. Кишата е единствено " бонус ", който се прикрепва към предното стъкло, бронята, фаровете и всички останали елементи на автомобила.
В подобен случай измиването на колата не е обвързвано с естетическо наслаждение, а е просто нужда.

Миенето на автомобила през студения сезон е належащо и значимо занятие. То има значение за предотвратяване на каросерията, боята и като цяло всички елементи на колата от разрушителното деяние на реагентите. В неприятното време те проникват във всички пукнатини и отвори. Натрупват се най-много в арките и под колата.
Защо реагентите имат унищожителен резултат върху автомобила?
 Трикове, които предпазат стъклото на колата от заледяване Трикове, които предпазат стъклото на колата от заледяване
За да не губите ненужно време заран в почистването на леда от стъклото на колата, на помощ идват някои изпитани трикове. Добре е всеки...
Съвременните реагенти не са просто примес от сол и пясък. Те съдържат голямо количество дейни субстанции, които не замръзват даже при температура от минус 15 градуса. Следователно, натрупвайки се върху разнообразни елементи на колата, те не престават да „ работят “, създавайки идеални условия за следваща разяждане.
Единственият метод да се отстраняват наслоените реагенти и да се предотврати разрушителното им влияние е посредством измиване на колата.
Въпросът, който всички водачи си задават, е какъв брой постоянно е належащо да се мие колата през зимата.
При съществуването само на слана не е нужно да миете автомобила си. Това важи и при слънчево време. Но през декември и януари, когато има киша, е неотложно да миете постоянно колата си.
Честотата на мокрото разчистване на автомобила зависи от интензивността на потреблението му.
 Как да предпазим фаровете на колата от кишата Как да предпазим фаровете на колата от кишата
Фаровете са онази част на колата, която се замърсява най-бързо, изключително когато има киша. Проблемът с предпазването им от нечистотия е осо...
Ако всекидневно употребявате колата си, целесъобразно е да я миете два пъти седмично. Но в случай че я ползвате по-рядко, задоволително е единствено един път в седмицата да посещавате автомивката.
По принцип можете да измиете колата си и когато забележите, че е мръсна.
Средно за към 10 дни колата става толкоз мръсна, че е наложително да се измие, без значение от времето на открито.
И по този начин, би трябвало ли да мием колата си през зимата? Отговорът на този въпрос е изрично " Да ".
Задължително е да го вършиме постоянно не поради естетическата страна на въпроса, а основно поради практическата нужда - предотвратяване на колата от разяждане.

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР