Широко разпространени демонстрации избухнаха, откакто президентът Владимир Путин обяви плановете

...
Широко разпространени демонстрации избухнаха, откакто президентът Владимир Путин обяви плановете
Коментари Харесай

Продължават арестите на руснаци заради протестите срещу мобилизацията в Русия

Широко публикувани демонстрации избухнаха, откогато президентът Владимир Путин разгласи проектите си да активизира 300 000 души, които да се бият в Украйна. Руското законодателство обаче планува присъди за неразрешени всеобщи събития, за каквито се смятат митингите. 

Решението на Путин в армията провокира широкомащабни митинги в градските региони, като повече от 1000 души бяха арестувани на демонстрации по-рано тази седмица.

Някои от задържаните в събота оповестиха, че са им връчени документи за набор и им е подредено да се явят в центровете за набиране на личен състав, до момента в който са били арестувани от чиновници по сигурността. Кремъл отбрани практиката по-рано тази седмица, като сподели, че " не е срещу закона ". Москва също по този начин утвърди нови сурови санкции за упрекнатите в занемаряване на службата.

Путин подписа нови укази в събота, налагащи санкции до 10 години отнемане от независимост за всеки беглец. Президентът също по този начин подписа заповеди за даване на съветско поданство на всеки непознат жител, който се запише да служи една година в армията на страната. Указът, който съгласно някои наблюдаващи демонстрира какъв брой сериозен е станал дефицитът на войски в Москва, заобикаля нормалното условие за пет години престояване в страната.

Руснаците не престават да се пробват да изоставен страната. На границата с Грузия опашките от съветски коли се простират на повече от 30 километра. Местни съветски чиновници признаха, че е имало забележителен напор от коли, опитващи се да преминат - с близо 2500 транспортни средства, чакащи на един контролно-пропускателен пункт. Признанието е смяна в тона от страна на Русия, която по-рано тази седмица дефинира известията за руснаци, бягащи от военна работа, като " подправени ".

Междувременно във Финландия също се следи внезапно нарастване на броя на руснаците, които желаят да влязат в страната. В петък държавното управление разгласи проектите си да спре влизането на съветски туристи във Финландия.

Няколко други прилежащи страни към този момент изключиха предлагането на леговище на руснаци, които желаят да избегнат набора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР