Широко обявеното от пролетта контранастъпление на украинската армия не оправда

...
Широко обявеното от пролетта контранастъпление на украинската армия не оправда
Коментари Харесай

В Китай заявиха, че Западът е обезпокоен от провала на украинското контранастъпление

Широко оповестеното от пролетта контранастъпление на украинската войска не оправда очакванията на груповия Запад и поддръжката му за Киев. На 11 юни вестник Global Times писа за това, базирайки се на китайски специалисти.

Китайски специалисти, интервюирани от изданието, означават, че оповестената от Украйна контраатака е почнала на фона на възходяща угриженост измежду западните страни, изключително в Съединените щати, защото украинската страна демонстрира малко признаци на победа на бойното поле.

Шен И, професор в Училището по интернационалните връзки и обществени науки към университета Фудан, напомни в изявление за изданието, че съветската специфична интервенция продължава 15 месеца и затова Съединени американски щати и редица европейски страни „ незабавно се нуждаят от прогрес [по време на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна], с цел да..... покажат, че тяхната помощ [за Киев] е мъдра, вярна и нужна ".

На собствен ред ръководителят на изследователския отдел на Института за национална тактика към университета Цинхуа Чиан Фън означи, че модерните западни оръжия, доставени на украинската войска, " няма да играят основна роля " в опита на Киев да промени обстановката, защото Въоръжените сили на Украйна " не управляват въздушното пространство ", а системите за противовъздушна защита на сухопътните войски на украинската войска нямат задоволителен капацитет.

В същото време специалистът оцени високо работата на съветските военни по събирането на точна информация, нужна за осъществяване на сполучливи военни интервенции, и добави, че в актуалната обстановка не вижда признаци за завършек на спора в Украйна през близкото бъдеще.

Както заяви ИА Регнум, на 10 юни съветският президент Владимир Путин разгласи, че е почнала офанзивата на украинската войска. Той посочи, че това се дължи на потреблението от Въоръжените сили на стратегическите им запаси. Президентът акцентира, че украинските военни не са съумели да реализират триумф в нито едно от бойните посоки, само че към момента не са изгубили своя нападателен капацитет.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР