Широко известна е популярната интернет мъдрост, че жена с пари

...
Широко известна е популярната интернет мъдрост, че жена с пари
Коментари Харесай

Цяла държава, заложник на бесовете на един

Широко известна е известната интернет мъдрост, че жена с пари е като вманиачен с картечница. Е, в нашия случай " родолюбец " съдружен сътрудник с власт е лудият с картечницата. Тъй като е прекомерно скъп, го пазят зорко да се настреля на воля, пък току-виж се успокои и престане да пречи и да си играе на общественик.

Но едва ли.

Българският туризъм има безчет проблеми. И всички те до един имат потребност от решение. На Запад обаче, в митичния Запад, към който постоянно се стремим, хората са измислили твърди, само че цивилизовани е ефикасни способи за справяне с проблемите. В нито един естествен международен курорт няма да видите партиен водач, отговарящ неразбираемо защо, по тази причина решил, че дава отговор за всичко, да нахлува, защитаван от полиция, като пехливанин в нощни заведения, и да се държи като че ли страната му е бащиния.

Показните циркове, които изнася Валери Симеонов освен не са ефикасни, само че и са извънредно нездравословни за имиджа на българския туризъм. Има институции, които би трябвало да си правят работата, с цел да не крият заведенията по морето обороти, да съблюдават трудовото законодателство и да работят с качествена шумоизолация, тъй че да не нарушават разпоредбите.

Този надзор обаче не е работа на Валери Симеонов. И той го признава самичък. Въпреки това, считайки че може да се меси на всички места и да дава ум на всички, той не вижда нищо неправилно в решението си " да покаже на институциите по какъв начин се работи ".

Валери Симеонов е като тези единствени деца, които са прекомерно скъпи на родителите си, с цел да им вършат те забележки за каквото и да е. Борисов знае, че без поддръжката на " патриотите " не може да задържи властта и оставя Симеонов да развързва всичките си бесове с цялостното подпомагане на държавните органи, въпреки на всички да е ясно, че Симеонов повече вреди, в сравнение с оказва помощ.

Достатъчно красноречива е позицията на министъра на туризма Николина Ангелкова, която се разграничи от дейностите на водача на НФСБ, укорявайки го за методите, които употребява.

Ангелкова е отраслов министър. Дори тя обаче няма власт над протичащото се, точно тъй като е просто един министър. А Симеонов е съдружен сътрудник и Борисов му е разрешил да вършее из Черноморието както откри за добре, стига властта да е постоянна.

Заради тази уязвимост на Борисов цяла България ще бъде принудена да е пленник на бесовете на Симеонов. Утре той може да реши да вкара в ред образованието, или опазването на здравето, или земеделието, или цената на тока, хляба, вафлите... Човек, който се изживява като национален служител на реда, и на който всички държавни институции спомагат, може да направи всичко. И тогава ще би трябвало да реагираме с освен това от вицове във Фейсбук.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР