Широка равнина, осеяна с разрушени къщи, се простираше до хоризонта

...
Широка равнина, осеяна с разрушени къщи, се простираше до хоризонта
Коментари Харесай

Река Днепър, ключова фронтова линия между руските и украинските войски

Широка низина, осеяна с разрушени къщи, се простираше до хоризонта и към синята простор на река Днепър, където група украински сили бяха подготвени за съветски офанзиви.

Днепър, четвъртата по дължина река в Европа и исторически търговски път, се трансформира в основен фронт, откогато украинските войски изтласкаха съветските сили назад през крайбрежията й на юг предходната година.

Реката се вие ​​по дължината на страната от от север на юг, в последна сметка се влива в Черно море от региона на Херсон, където разделя двете армии.

Докато завладяването на град Херсон от Украйна предишния ноември беше шокиращо проваляне за Кремъл, съветските сили на противниковия бряг към момента управляват елементи територия и обстрелват градове и села, от които се отдръпнаха.

Украинските сили напредват със 7 км за 24 часа в област Херсон

„ Руснаците хвърлят всичко, което имат против нас: артилерия, офанзива безпилотни летателни апарати, фосфор ", сподели за Агенция Франс Прес армейски сержант с позивна Вожд или Лидер.

Неговият отряд пазеше наблюдаване на брега на реката югозападно от град Херсон, подготвен да предизвести артилерийски елементи, в случай че съветските сили създадат навлизане през реката.

Носейки балаклава и револвер, 38-годишният военнослужещ сподели, че хубавото време, на което се е радвал районът, играе в тяхна изгода.

„ Дъждът е зложелател. Когато небето е ясно, можете виждам, че лодките идват доста по-добре “, сподели той.

„ Солидна “ съветска защита

Киев стартира огромна контраатака на юг и изток през юни, само че фронтовата линия съвсем не се реалокира и двете страни непрестанно се бомбардираха взаимно с тежко въоръжение.

Украинските сили организират „ настъпателни дейности “ на фронта, споделя Киев

„ Имаме преимущество от тази страна “, сподели Вожд, застанал на дребен нос, затрупан с туфи суха трева.

Тази позиция е по-висока от отсрещния бряг, прикриващ съветските линии, на към 10 километра (шест мили) през водата.

Тази есен украинските сили наподобява са открили няколко дребни предмостия на левия бряг североизточно от град Херсон.

45-годишният пълководец на " Вожд ", чиято повиквателна е Армянчик, сподели, че хората му също от време на време минават на левия бряг на Днепър.

" Руснаците са добре готови. Те имат солидни линии на отбрана. Няма да е елементарно, само че въпреки това, това е нашата татковина и ние познаваме терена “, сподели Армянчик пред Агенция Франс Прес, признавайки, че на силите му липсват бронирани лодки.

Карамба, мустакат 35-годишен, взе участие в интервенции на отсрещния бряг.

Работата му беше да разминира преди идването на щурмови бригади, задача, усложнена от пробива на язовира през юни, който изпрати проливен дъжд от наводнения надолу по течението и измести противопехотни мини.

„ Поради наводнението има мини на всички места: вътре в разрушени къщи, в гъсталаци и хванати в мъртви клони “, сподели той.

На друга позиция покрай Днепър, част от 123-та териториална бригада използваше огромна изоставена постройка като минометна позиция и за укриване на лодки.

„ Тук би трябвало да бъдем дискретни “, сподели един боец, имайки поради проруските информатори измежду локалното население. < h2> Бариера сред два лагера

Наблизо 31-годишен стрелец с позивна Витамин получи задачата да стреля с минохвъргачки по координати, предоставени от разузнавачи като Вожд.

„ Руснаците са имали по-бързи лодки към този момент два месеца ", сподели той, правейки корекции на минохвъргачката си.

Основната му цел беше мрежа от дребни острови, разпръснати от другата страна на реката, където той сподели, че руснаците се " пробват да открият позиции ".

„ Аз съм тук, с цел да ги спра “, сподели стрелецът, който твърди, че е потопил шест съветски лодки с техните екипажи. Той сподели, че не знае броя на украинските лодки, потопени на собствен ред.

" Реката е натурален вал. Това затруднява позиционирането на врага, само че и за нас да акостираме от другата страна ", - сподели той.

Между краката му лае малко куче, наречено Жулка. Украинските бойци я избавиха от един от островите по време на интервенция.

Оттогава тя се трансформира в нещо като „ сигнал за паника “: тя постоянно бяга от приближаващи дронове – сериозна заплаха в равнините.

„ Дронове постоянно летят над главите ни, над нашите минохвъргачки и танкове. Постоянно стрелят по вас -- и това е от горната страна на авиацията ", сподели Карамба.

„ Руснаците имат повече дронове от нас “, добави Витамин.

„ Сигурен съм, че ни следят сега. “

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР