Широка дискусия обсъжда ОУП на СофияШирока обществена дискусия за възможностите

...
Широка дискусия обсъжда ОУП на СофияШирока обществена дискусия за възможностите
Коментари Харесай

Широка дискусия обсъжда ОУП на София

Широка полемика разисква Общ устройствен план на София
Широка социална полемика за опциите за изменение на Общия организационен проект (ОУП) на Столична община ще се организира през днешния ден в зала “Джон Атанасов ” на София Тех Парк.

Общият организационен проект сплотява градоустройствените принадлежности, които дефинират и насочват развиването на средата и има забележителен резултат върху качеството на живот, икономическата интензивност, подвижността, екологичното положение, потреблението на ресурсите и доста други аспекти от градския живот. Целта на форума за проекта на София ще е да разиска процеса и наличието на бъдещо изменение на Общ устройствен план, тъй че да дава отговор то на другите групи от заинтригувани страни и динамичните промени във времето, в което живеем, оповестиха от Столична община.

10 години след приемането и повече от 20 години след началото на работата по настоящия проект обществената, политическа, икономическа и софтуерна трансформации постановат преосмислянето и осъвременяването на открити практики, свързани с планирането на средата и процесите, протичащи в нея. За ръководството на града през днешния ден е значимо включването на доста повече заинтригувани страни в разговор, а информацията и технологиите, с които разполагаме, прибавят нови благоприятни условия към процеса на вземането на осведомени решения. Това постанова и включването на разнообразни специалисти още при започване на полемиките при старт на работата по изменението на Общ устройствен план.

Събитието ще показа за разискване отзиви за проблемите в настоящия Общ устройствен план и хрумвания за тяхното превъзмогване, които са генерирани по време на поредност от фокус групи, извършени през последните месеци с присъединяване на експерти от разнообразни сфери. Резултатите от тези фокус групи ще бъдат разисквани в спорен панел по време на форума с присъединяване на разнообразни специалисти и публиката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР