Широк кръг разработчици получиха достъп до изкуствения интелект GPT-3 на

...
Широк кръг разработчици получиха достъп до изкуствения интелект GPT-3 на
Коментари Харесай

AI пише писма, стихове и програмен код


Широк кръг разработчици получиха достъп до изкуствения разсъдък GPT-3 на OpenAI
(снимка: CC0 Public Domain)

Изследователската лаборатория OpenAI отвори с воя лингвистичен AI модел GPT-3 за бета тестване. Според разработчиците, изкуственият разсъдък е способе н автоматизирано да написа писма и вести, да композира лирика, а също да написа код на дузина програмни езици. Достъпът до API е отворен за разработчици от необятен, само че въпреки всичко стеснен лист от страни, включително България.

GPT-3 и неговите производни като Codex могат да бъдат персонализирани за потребление в приложения, които изискват надълбоко схващане на езика. Възможните приложения включват генериране на програмен код от изрази, написани на елементарен език, обобщаване на огромно количество текст и генериране на отговори на въпроси.
още по темата
GPT-3 стана наличен за тестерите през 2020 година посредством OpenAI API и бързо откри приложение в триста разнообразни приложения. Отскоро GPT-3 е наличен за корпоративни консуматори на облачната среда Microsoft Azure, въз основата на която започва услугата OpenAI. Потребителите получават – с изключение на достъп до GPT-3 и неговите производни – принадлежности за сигурност и други бизнес функционалности.

Microsoft има много близки връзки с OpenAI: корпорацията влага 1 милиард $ в тази лаборатория през 2020 година и получи извънреден лиценз за потребление на GPT-3 за създаване на AI решения за Azure.

В обява OpenAI, че преходът на GPT-3 в (частично) отворено тестване е станал вероятен посредством „ усъвършенствания в сигурността ”. Лабораторията е създала дефинитивни критерии за оценка на достоверността на въпросите и отговорите, основала е филтър за наличие за угнетяване на злоупотребите и е внедрила модели, които следват по-точно инструкциите на хората.

Например, съгласно OpenAI, такива модели разрешават на GPT-3 да следва инструкции като „ Обяснете на шестгодишно дете какво е кацане на Луната с няколко фрази ”.

Окончателните критерии за въпроси и отговори разрешават на разработчиците да дават модели с спомагателен подтекст за приложения, които изискват високо равнище на честност в отговорите си. Източникът на подтекст е документите и базите от познания, а филтърът за наличие е планиран да заобикаля машинно генерирани отговори, които могат да обидят някого.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР