Шезлонгът в Гърция е безплатен, но с условие. В борбата

...
Шезлонгът в Гърция е безплатен, но с условие. В борбата
Коментари Харесай

Шезлонгът в Гърция е безплатен, но с условие


Шезлонгът в Гърция е безвъзмезден, само че с изискване. В битката за туристи се раждат подправени вести.
Гърция съумява да отхапе
все по-голям дял от българския туристически поток и това провокира отрицателни реакции и неспокойствие, тъй като към този момент е мотив и за раздухването на подправени вести, които старателно
циркулират в пространството.Съвсем неотдавна, от утринен блок на национална телевизия потегли съмнителното изказване, че към този момент нашенецът няма да може да се възползва от
опцията „ фрапе против шезлонг “.
„ Новината “ бе подета от уеб сайтове и даже печатни издания, като никой не си направи труда да ревизира обстоятелствата.

Твърдението е подвеждащо, тъй като в действителност при визитата в бийч бар в множеството случаи не се заплаща нищо в допълнение с изключение на потреблението. Дали е фрапе или някаква друга поръчка, това няма значение. Но поръчката никога не е такса за престой и няма регламентиран най-малко или най-много. Както и никой не гони туристите, в случай че не похарчат определение пари. Това е част от десетилетна традиция в туристическия бизнес на юг от Кулата и тя не може да бъде прекъсната с тракване на пръсти. Елементарна инспекция демонстрира, че традицията си продължава, а съседите чакат нов рекорден сезон.

Според наблюдаващи на туристическите практики, които не е наложително да са експерти в сферата, всяко лято, когато сезонът е в разгара си, стартират да се появяват сходни имитации, които надали не обслужват някакъв интерес, което не може да бъде потвърдено.

Съпоставката пък с Черноморието ни отново не е в наш интерес. Според настоящите цени престоят на сянка у нас би ни коствало най-малко 20-30 лв., като това не включва потреблението, а тя не е по никакъв начин евтина.

От друга страна, макар инфлацията и разумният ценови скок поради туристическия напор, едно студено фрапе, дружно с водата костват сред 3,50 и 4 евро. Това, съчетано с безконечен избор тук-там и заведения, дава огромното преимущество. Защото безвъзмезден пясък, колкото искаш.

Разликата е обаче, че към този момент не разрешават на нашенци с хладилни чанти и найлонови торби, цялостни с краставици, бири и сандвичи,да клечат по през целия ден на плажа, трансформирайки периметъра към себе си в сметище. Това от дълго време не се разрешава, а по плажните масички и чадъри има общителни подмятания в тази посока.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР