Шейх Хасина спечели пети мандат като министър-председател на Бангладеш. Това

...
Шейх Хасина спечели пети мандат като министър-председател на Бангладеш. Това
Коментари Харесай

Изборна година! Почти половината от населението на света ще гласува през 2024

Шейх Хасина завоюва пети мандат като министър-председател на Бангладеш. Това бяха първите от поредицата значими избори по света тази година, съобщава Voice of America (VOA). Тайван организира президентските си избори на 13-и януари. А опасността на Китай да си върне острова със мощ е надвиснала над вота.

 

" Избираме освен идващите водачи на Тайван, които да решат бъдещето на страната, само че и мира и стабилността на Индо-Тихоокеанския район “, споделя Уилям Лай, който завоюва президентските избори в Тайван.

 

Следващия месец Индонезия ще избере нов президент, който да ръководи 277-милионната страна. Това е едно от най-многобройните гласоподавания в света, провеждани в границите на един ден.

 

В Пакистан през февруари ще се проведат парламентарни избори. Лидерът на опозицията там и някогашен министър-председател - Имран Хан остава в пандиза по обвинявания в приключване на държавни секрети, които той отхвърля.

 

Руснаците ще гласоподават на президентски избори през март, като е съвсем несъмнено, че сегашният президент Владимир Путин ще завоюва. " Той управлява цялата административна машина, която е нужна, с цел да се подсигурява, че ще се гласоподава в негова изгода. Taка ще получим още шест години на ръководство на Путин, най-малко до 2030 година “, споделя Иън Бонд.

 

Индия, най-голямата народна власт в света, ще организира парламентарни избори сред април и май. На тях партията на министър-председателя Нарендра Моди е отпред.

 

" Това са доста значими избори, тъй като сега в страната има ясно изразени две отзиви. Едното е, че партията на премиера,  поляризира обществото по комунални признаци. А въпреки това, има мнение, че тя се концентрира повече върху националната сигурност ", споделя Пушп Сараф.

 

На 2 юни в Мексико ще се проведат президентски избори, които биха могли да доведат до нов стадий.

 

" Това също е и историческо събитие заради опцията за първи път жена да ръководи Мексико “, споделя социологът Патрисо Морелос.

 

През юни в Европейския съюз ще се проведат парламентарни избори, представляващи  повече от половин милиард души, на фона на засилващата се поддръжка за десните популистки партии. Във Англия изборите ще се проведат преди края на годината.

 

Според социологическите изследвания водачът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър е на път да постави завършек на бурното 14-годишно ръководство на консерваторите. На 5-и ноември американците ще решат дали да дадат втори мандат на демократа Джо Байдън като президент на Съединените щати или да изберат опция на републиканците, като Доналд Тръмп наподобява най-вероятният му конкурент. Всеки от тези резултати ще има световни последствия.

 

" В Европа са налице всевъзможни опасения, че Доналд Тръмп може доста бързо да подкопае НАТО “, споделя Ананд Менон от Кралския лицей в Лондон.

 

През тази година гласоподавателите ще упражнят демократичната си власт в невиждан мащаб, а последствията евентуално ще се усещат десетилетия напред, предава Voice of America (VOA).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР