Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София

...
Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София
Коментари Харесай

Шествия, паради и концерти налагат промени в движението в София

Шествия, паради и концерти постановат промени в придвижването в София Във връзка с плануваните поредност шествия в столицата през днешния ден ще има промени и в организация на придвижването. На оповестените сборни места ще бъдат построени буферни зони за участниците в шествията. Там няма да бъдат допускани лица във очевидно нетрезво положение, маскирани или носещи огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки и боксове.

 
В София през днешния ден ще има паради, шествия и концерти. Първото декларирано шествие е под наслов „ Поход за фамилията ”. То ще стартира в 14 часа на пл. „ Народно заседание “ и ще премине през бул. “Цар Освободител “, пл. „ Независимост “ и булевардите „ Княз Ал. Дондуков “, „ Княгиня М. Луиза “ и „ Витоша “. Шествието ще завърши при Националния замък на културата към 16:30 часа.
 
Минути преди края му пък ще стартира обичайният „ София прайд ”. Участниците в него ще се събират пред Паметника на Съветската войска и ще преминат по булевардите „ Цар Освободител “ и „ Васил Левски “, улиците „ Ген. осиф Гурко “ и “Г.С.Раковски “ и  бул. “Княз Ал. Дондуков “. Очаква се мероприятието да завърши към 22 часа на началната си точка.
 Столична дирекция на вътрешните работи БГНЕС
От 17 до 20 часа наоколо до билетния център пред НДК ще се организира концерт, озаглавен „ За възобновление на фамилните полезности ”.-->
 
Трето шествие ще стартира в 18 часа, като сборният му пункт ще е още веднъж пред НДК. Участниците ще се придвижат по бул. „ Патриарх Евтимий “, ул. „ Граф Игнатиев “ и бул. „ Христо и Евлоги Георгиеви “. Те ще преминат и пред бранш „ А “ на Национален стадион „ Васил Левски “ и по алеята около бранш „ Г “ на стадиона до езеро „ Ариана “ в Борисова градина, където събирането ще завърши.

 
Преди, по време и след провеждането на тези прояви в центъра на столицата ще има засилено наличие на полицейски чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция „ Национална полиция “. Те ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, защитата на публичния ред и организацията на придвижване в града. На оповестените сборни места ще бъдат построени буферни зони за участниците в мероприятията. На тези места няма да бъдат допускани лица във очевидно нетрезво положение, маскирани или носещи неразрешени предмети като огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки и боксове.
 
През целия ден на улиците, през които ще минават шествията, поетапно ще бъде спирано и възстановявано придвижването на коли. От Столична дирекция на вътрешните работи приканват инцидентно преминаващи жители в региона на провежданите събития, да проявят приемливост и да съблюдават напътствията на служителите на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР