Шествието Без нацисти по улиците се проведе в София като

...
Шествието Без нацисти по улиците се проведе в София като
Коментари Харесай

Шествие Без нацисти по улиците се проведе в София

Шествието " Без нацисти по улиците " се организира в София като мина от Централна минерална баня в София, насочи се към дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи, а по-късно - към Народния спектакъл и Съдебната палата.

Шествието бе поради Луковмарш. " Ние сме тук, тъй като желаеме да адресираме и по-широките проблеми, които разрешават сходни събития, както и нацистки групи да са част от общественото пространство и техните разкази да бъдат нормализирани и одобрявани в обществото ", сподели пред медиите Николай Савов, част от колектива, който провежда шествието.

Той добави, че шествието е и взаимност към всички малцинствени групи, жертва на закононарушения от ненавист, хомофобско принуждение, сексизъм, антисемитизъм.

Участници в проявата обявиха, че не са съгласни Луковмарш да се показва като патриотично събитие на хора с обичайни полезности и че неонацисти нямат място в обществото и по улиците.

Всички партии в Народното събрание излязоха през вчерашния ден с заявления срещу провеждането на Луковмарш.

Улиците на българската столица би трябвало да останат и в бъдеще свободни от прояви, които са несъвместими с полезностите, традициите и ползите на българския народ. Антисемитизмът, расизмът, нетолерантността, дискриминирането и омразата нямат място у нас, се споделя и в изказване на Министерство на външните работи, също направено през вчерашния ден.

Прояви от рода на така наречен Луковмарш вредят на образa на България, като я показват несправедливо в негативна светлина и отвличат вниманието от достиженията на страната ни и обичайно толерантния темперамент на нашето общество, написа в известието.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР