Шествие в центъра на София отбеляза Деня на народните будители.

...
Шествие в центъра на София отбеляза Деня на народните будители.
Коментари Харесай

В Деня на будителите: Участници във възстановки на протест заради отнемането на оръжията им

Шествие в центъра на София означи Деня на националните будители. Националното сдружение „ Традиция “, известно с възстановките, които прави на исторически събития, провежда събитието в центъра на София. Така от сдружението стачкуват против акция на Министерство на вътрешните работи и ГДБОП, при която се конфискува остаряло оръжие, осведоми

Протестиращите се събраха към 11 часа пред НДК  и потеглиха на шествие по бул. „ Витоша ”, след което стигнаха до Съдебната палата и до Министерски съвет.

 

На 8 октомври чиновници на ГДБОП и  служба Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) (Контрол на общественоопасните средства) са иззели към 120 оръжия, с които сдружението вършат своите възстановки. Според тях това е нелегално, тъй като оръжията им са от 19 век и не подлежат на надзор от Министерство на вътрешните работи.

 

 Деня на будителите БГНЕС
 

„ Днес в този празник да почетем будителите и сдружение „ Традиция ” да разсъни хората, любовта към историята и да запазим българските обичаи ”, разяснява Николай Казаков.
-->
Неделчо Неделчев дефинира случилото се като фрапиращо безвластие.

 

 Деня на будителите БГНЕС
 

Протестиращите желаят от Министерство на вътрешните работи да им върнат оръжията. Според тях те не могат да наранят никого. Те не са допускали произшествия по време на възстановките им.

 

 Деня на будителите БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР