Шествие в памет на 15-годишния Филип, убит докато пресича в

...
Шествие в памет на 15-годишния Филип, убит докато пресича в
Коментари Харесай

Деца седнаха на пешеходната пътека, където беше убит Филип

Шествие в памет на 15-годишния Филип, погубен до момента в който пресича в центъра на София. Хората тръгнаха от учебното заведение на момчето на „ Тодор Александров “, минаха около постройката на Народното събрание и президенството и стигнаха до пешеходната пътека, на която беше бутнато то. 

Децата седнаха на пешеходната пътека и обясниха, че вършат това, с цел да покажат на всички, че животът е с преимущество. И те, и възрастните споделиха, че ще продължат с шествията, до момента в който институциите не вземат дефинитивни ограничения.

На шествието участва и класната на 15-годишното момче Радка Караджова.

„ Трябва да има правдивост, само че тя би трябвало да е въздадена в точния момент. Не може да вършим закони, тъй като народът става, а по-късно, когато е укротен, че ще създадат нещо, нищо да не се случва, да се прави крачка напред, а три обратно. Да се лишават колите, само че на тези, които в този момент ли създадат нарушение, а тези, които към този момент имат няколко? Истината е, че този човек даже не се е крил, просто никой не го е потърсил, с цел да вземе това, което би трябвало, с цел да му се покаже, че не би трябвало да се кара по този метод и съвестта му би трябвало да бъде събудена “, сподели за bTV госпожа Караджова.

„ Смятам, че децата са научени доста добре, че би трябвало да стопират, да се оглеждат и да пресичат вярно. Най-важното, на което са научени, е да носят отговорност за себе си и за другите. Призовавам всички деца, родители, възпитаници, водачи или пешеходци, когато вършат нещо, да помислят, че не са сами и че действието им може да има следствие, което ще окаже въздействие освен върху тях, а и върху други хора “, уточни Радка Караджова. 

По-рано Апелативният съд остави в ареста мъжа, прегазил Филип. Мотивите на съдиите - арестуваният е карал с превишена скорост, използвал е алкохол.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР