Шествие с искане за съдебна реформа се проведе в София.

...
Шествие с искане за съдебна реформа се проведе в София.
Коментари Харесай

В София се проведе шествие с искане за съдебна реформа

Шествие с искане за правосъдна промяна се организира в София. Организатор на митинга е гражданската самодейност „ Правосъдие за всеки “. Шествието стартира от Народното събрание и приключи пред Съдебната палата. 

Организаторите показаха, че желаят констутиционна промяна, с която да бъде решен казусът с основния прокурор и с политическите въздействия и болшинства във Висшия правосъден съвет. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и народен представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков сподели пред събралите се, че най-вероятно в петък народните представители ще гласоподават закона , обвързван с механизма за следствие на основния прокурор. Петков дефинира това като " дребна, само че действителна смяна ".

Освен правосъдна рефрома, протестиращите желаят и опрощение на някогашния кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова. Десислава Иванчева, заместникът ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха подсъдими за рушвет, желан от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Тримата бяха арестувани при акция в центъра на София на 17 април 2018 година Тогава от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха конфискувани авансово белязани евробанкноти.

От уредниците показаха, че днешната дата (23 май) е определена поради 31-вата годишнина от убийството от Коза Ностра на италианския антимафиотски прокурор Джовани Фалконе, брачната половинка му и трима от бодигардовете му в бомбения атентат в Капачи през 1992 година

Фалконе управлява следствието, което приключва с така наречен развой " Макси ", в който са наказани над 300 души , като по този метод се потвърждава, че сицилианската мафия фактически съществува - нещо, което по това време не е общоприето. Фалконе и Борселино са убити при бомбени атентати на Коза Ностра, откакто Върховният съд удостоверява присъдите по процеса " Макси ".

От " Правосъдие за всеки " обявиха, че ще изпратят писмо до сестрата на починалия Фалконе, която е и ръководител на фондацията на негово име, с което да я уведомят, че основният прокурор Иван Гешев е получавал три пъти премията „ Джовани Фалконе “, което съгласно тях е позор. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР