Шествие от хиляди демонстранти, проточило се зад символичен бял ковчег,

...
Шествие от хиляди демонстранти, проточило се зад символичен бял ковчег,
Коментари Харесай

Демонстранти с бял ковчег преди процеса за убийството на Джордж Флойд: Без справедливост, няма мир

Шествие от хиляди стачкуващи, проточило се зад алегоричен бял ковчег, затрупан с червени рози, мина по улиците на Минеаполис, с цел да изиска " правдивост " в навечерието на процеса против белия служител на реда, който умъртви афроамериканеца Джордж Флойд, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Разнородното голям брой, през по-голяма част от времето запазваше безмълвие в памет на чернокожия мъж, погубен на 25 май от служителя на реда Дерек Човин, който в продължение на няколко минути затискал врата му. Чуваха се обаче и викания " Без правдивост, няма мир! "

Зад транспарант с последните думи на Джордж Флойд: " Не мога да вдишвам ", стачкуващите минаха пред централата на локалното държавно управление, което дълго отлагаше започването на процеса.

Заради опасения от възможни безредици постройката бе опасана от бодлива тел и бетонни заграждения. Мобилизирани бяха и хиляди служители на реда и бойци от Националната армия.

Някои стачкуващи показваха опасения, че Дерек Човин може да бъде оневинен и предупреждаваха, че това няма да остане без последици, отбелязва Агенция Франс Прес.

 Снимка: AP/БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР