Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови ИскърШестима души,

...
Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови ИскърШестима души,
Коментари Харесай

Шестте денонощия разследване на шесторното убийство в Нови Искър

Шестте денонощия следствие на шесторното ликвидиране в Нови Искър

Шестима души, петима от които от едно семейство, бяха открити мъртви на 2 и 3 януари. На 4 януари бе обявено, че има съответен обвинен за закононарушението и на четвъртия ден от издирването му той също бе открит мъртъв, като се счита, че се е самоубил. Мотивът за убийствата се обяснява, въпреки по първична информация да бе обявено, че мъжът, търсен от години за влезнала в действие присъда, е умъртвил цяло семейство поради любовна спекулация. Според проверяващите шесторното ликвидиране е без аналог в най-новата ни история.

Шестте дни следствие

2 януари: Около 16 часа следобяд в къща на улица „ Лозянски път " в Нови Искър бяха открити телата на петима души – на 41-годишния Неделчо Юнаков, на 19-годишния му наследник Георги, на доведената му 16-годишна щерка Нанси, на нейния другар Боби, както и на 72-годишната й баба по майчина линия – Еленка. Всичките те са били убити с голям брой изстрели в къщата им, убито е намерено и кучето им. Същия ден за търсене бе оповестена 44-годишната Кети Кюхова, с която Юнаков живеел на фамилни начала и е майка на тийнейджърката. Полицията заяви, че търси и автомобила на фамилията – джип BMW.

3 януари: Сутринта на 3 януари комшия на фамилията, който бил поемно лице при огледа на мястото на престъплението, заяви в ефирен ефир, че търсената е открита мъртва. Намерен бил и фамилният автомобил в гориста околност край Нови Искър. По-късно в границите на деня полицията и следствието дадоха брифинг и потвърдиха информацията. Междувременно стана ясно и че публицисти са разкрили тефтерче покрай мястото, където е открито тялото на Кюхова, като графологична експертиза би трябвало да откри чие е. Разследващите оповестиха, че става дума за шесторно ликвидиране, като жертвите са убити с повече от един патрон. Главният комисар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов уточни, че се работи по всички версии за закононарушението. Той бе безапелационен, че няма обвинени измежду околните на жертвите.

4 януари: На 4 януари стана ясно, че има съответен обвинен за шесторното ликвидиране – 56-годишният Росен Ангелов – престъпно проявен и осъждан. Полицията го разгласи за общодържавно търсене и помоли хората за подпомагане, предупреждавайки, че е допустимо мъжът да е въоръжен и рисков. Междувременно в региона към свогенското село Луково стартира интервенция по търсене на обвинения, като в нея се включи и хеликоптер. Същия ден вечерта полицията претърсила вила край Луково, в която се допуска, че се е укривал Ангелов.

5 януари: Кметът на Луково Румен Колев сподели в ефирен ефир описа за огледа на къщата от проверяващите. „ В къщата очевидно е живял човек, като до към 09:30 - 10:00 ч. сутринта през вчерашния ден най-късно е напуснал къщата. Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен. Явно индивидът, който е бил вътре, се е уплашил. Имаше приготвена храна. Беше затоплено. Намерихме и фотоси на Росен Ангелов. Те са конфискувани ", съобщи Колев. Операцията по издирването на Ангелов продължи през целия ден. В хода на акцията, в която се включиха и военни, проверяващите се натъкнаха на мъртвец в река Искър. Оказа, че той е на човек, който бил в неопределеност от началото на декември.

Следобед на 5 януари разследване и полицията обявиха изрично: по категоричен метод, посредством ДНК разбор е потвърдено, че причинител на жестокото закононарушение е Росен Ангелов. Той имал връзка с Кети Кюхова, която продължавала в интервал от шест месеца преди убийството. Стана ясно и че Министерство на вътрешните работи издирвало Ангелов в продължение на 8 години поради влезнала в действие присъда, която е произнесена задочно, защото мъжът се укрил. Полицията направила няколко опита да го залови през годините след получена информация, които обаче се оказали несполучливи.

Укрилият се от правораздаване имал три ефикасни присъди: за кражба от 1984 година, като тази присъда излежал; за обезчестяване от 1999 година, като тези присъда била 7-годишна, само че бил пуснат предварително през 2002 година, а третата присъда – за осем години отнемане от независимост, преди която причинителят се укрил, била за блудничество с дете. Междувременно Ангелов нямал документи и работа, издържал се от заеми и дребни услуги, наричали го „ горския човек ", твърдяха от полицията. Издирването му продължи, като той бе задочно упрекнат за шесторното ликвидиране.

6 януари: Въпреки напъните, на Йордановден към момента нямаше диря от Ангелов. Стана ясно, че полицията проверила адреси в столичните квартали Дружба, Люлин и Надежда, където той живеел през годините. Търсенето му продължи и в региона на Луково. Междувременно от бележника, открит край тялото на Кюхова „ излязоха " и мемоари за това по какъв начин се считат избор и преференции от последните парламентарни избори.

7 януари: На Ивановден полицията заяви, че в изоставена сграда в село Луково е открит мъртвец на мъж с огнестрелна рана в слепоочието. Мъжът наподобява на търсения Росен Ангелов.

" Около 14.00 ч. при следващото претършуване на изоставена къща е открито тялото на мъж, който по възраст и изложение дава отговор на търсеното лице. Държал е револвер в ръката си. На пръв взор се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, все още не можем да кажем по кое време е настъпила гибелта ", съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Предстои времето на гибелта и самоличността на починалия да бъдат надлежно открити и доказани от експертизи. Маринов добави, че следствието продължава, като се образува досъдебно произвеждане и за седмия открит мъртвец. Изяснява се и претекстът за осъщественото закононарушение въпреки съгласно първичните разкрития той да е персонален - връзка сред Ангелов и Кюхова.

В деня, в който бе открит трупът, за който се допуска, че е на Ангелов, бе оповестено и че до момента в който е търсен през миналите години, Ангелов работел като строител и в автосервиз без контракт и документи. Последният му шеф го разказва като затворен човек, само че раздразним. Твърди, че Ангелов и Кюхова се срещнали в къща в Нови Искър и връзката им траяла до ноември, а напоследък посоченият за палач на шестима станал затворен и необикновен. По описа на Драгомир Кюхова и Ангелов траяли да си пишат, само че последният станал „ напълно друг човек ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР