Шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018, което започна

...
Шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018, което започна
Коментари Харесай

Гери Дончева, Гери-Никол, Тита и 100 кила с фурор на Sofia Fashion Week SS 2018

Шестото издание на Sofia Fashion Week SS 2018, което стартира нощес в хотел „ Маринела “, сподели гения на българските дизайнери и българския дух. 13 български марката се появиха на дефилето и демонстрираха своите извънредни сбирки на седмицата на модата в София в зала ЕФЕ. Певицата Весела Бонева и саксофониста Светлин Къслев откриха седмицата на модата с песента Supper Model, написана особено за събитието.
 100  101  102  103  104  105  106  107  108  109  110  111  112  113  114  115  116  117  118  119
Евгения Живкова даде старт на стилните дефилета с 12 модела от сбирката си пролет/лято 2018. Вярна на своя грациозен жанр дизайнерката сподели пред аудиторията изчистен контур и класическа композиция от черно и бяло. Разкроени манта и сака, рокли с дължина над коляното, с вградени биета и ширити в облеклата бяха част от новите оферти на “Модна къща “Жени стил”. Не липсваха и свежи пролетни цветове като синьо, цикламено и неясно розово в композиция с коприна,дантела, тафта и лен.
Звездата 100 Кила ускори българската тематика на с микс от най-хитовите си части. Красивите девойки на Inter Models и посетител манекените от чужбина дефилираха по време на осъществяването с моделите на Djofra Fashion. Креативният бранд Djofra Fashion придвижи публиката в един друг, цветен и богат на страсти свят, в който сами определяте разпоредбите. Колекцията им „ Няма такава жена! ” е въодушевена от любовта към същинската женска хубост и заобикалящия я свят. Това е стилният бранд, който ни припомня, че единственото нещо, което притежавате, и което другите нямат, това сте самите ВИЕ – вашето звучене, вашия разум, вашата история и визия. Моделът и водещ на Code Fashion TV – Велина Узунова показа атрактактивна черна тюлена рокля с доста цветни помпони в украса с цикламени кожени чехли. На сцената беше цветно и пролетно.

В ролята на манекен за стилният бранд 29DESIRES дефилира поп изпълнителката Тита на фона на своето парче „ Антилопа “. Животни и принтове на скотски кожи, леопард, тигър, антилопа, зебра и змия се разходиха по стилната сцена. Те са единствено част от вдъхновението в щампи, което е едно закачливо мигане към модерната жена, която желае да е всичко друго само че не и банална в избора си за деня. Дизайнерът Георги Драгнев беше заложил на спортния градски изискан отговарящ на динамичността на живота.

Модният театър продължи с изпълението на Гери-Никол, която показа българския бранд IMANE. За първи път дизайнерът Антония Стоянова взе участие на Sofia Fashion Week SS 2018 и впечатли препълнената зала ЕФЕ на хотел Маринела с доста свежа сбирка.

За дамите и господата марка КWIAT показа дизайнерски очила, основани от българи за българги.
Всеки подробност в очилата е основан с доста обич. Колекцията за сезон пролет-лято 2018 – KWIAT Exclusive предизвика с многообразие от цветове и форми. Очила вид „ пеперуда “, еволюиралият бъбрек с двойна рамка, кръглите и овални форми са хитови и тази година. Райета, брокат и преливки са цветовете, които ще блестят с цялостна мощ върху лицата на модерните дами.

Павел и Венци Венц възпламениха публиката със своя финален музикален клип сниман напълно на в ресторант „ Bulgar “ в хотел Маринела – Fake Profil.

С балетен очерк стартира ревюто на Биляна Йотовска, която донесе на сцената доста лятно въодушевление с сбирката от бански кюстюми. Лице на лейбъла този сезон е модела Гери Дончева, която откри ревюто дружно с дъщеричката на Биляна Йотовска. За хубава и стегната фигура с изключение на бански тя предложи спортни клинове и домашни пижами. Колекцията пленява с извънредно свежи принтове. Пролетната мотивация идва с подобаващия екип! Бъдете смели и експериментирайте с визията си по време на подготовка! Спортните сетове на “Biliana Yotovska label “ са обичайно секси и типичен поднесени. Философията на марката е безупречна визия и оптимален комфорт.

Модният бранд PAPENA показа лимитираната сбирка,,Високо Напрежение “ на сцената на Sofia Fashion Week SS 2018. Моделите са напълно ръчна направа,която включва изобразяване по облеклата, късане, рязане, напръскване. Дизайнерът Пламена Мишева твори освен за българския, само че и за немския пазар.

Колекция въодушевена от аромата на парфюм Wolf Walley и песента „ Спомен “ на Мирослава Кацарова, придвижи публиката в един сладостен спомен, като целувка на дете. Спомен – топъл, като пламенен ден. Спомен – паметен, като първата обич. Спомен – несравним, като живота. Дизайнерката Милена Петрова е уловила страстта и е съумяла да я съобщи в своята сбирка. Много живи, нежни, свежи – тяхното предложение е за всички дами, които са влюбени в живота.

От сбирката на бутик VIGGO моделите показаха лимитирани и неповторими модели. Мотото на марката, е че всяка жена би трябвало да бъде неповторима и забележима.

Дизайнерът Веселин Николов от N- style беше заложил на класическите цветове-черно и бяло за забързаната делова жена. Изчистени линии, жанр и класа в комбиниране с естествени материи блеснаха на подиума на стилната седмица.

Два марката показа дизайнерът Даниела Тодорова – CODE FIT и AMARI. Спортни гащеризони и клинове в сивата гама от леки материи приятни за тялото. Спортът е здраве, това е провокацията на стилния бранд към феновете на ревюто.След резултата от спорта идва и хубавата фигура. AMARI залага на лукса, като положение на духа и това беше водещо в тяхната сбирка.

Българската вечер приключи с един съвременен взор към българската национална носия с дебютната сбирка „ ЕТНО фантазия “ на дизайнерката ЕЛЕНА ХРИСТОВА.

Колекцията и е основана с доста обич и отговорност към българския фолклор. Облеклата имат достоверен дизайн и самостоятелен жанр, въодушевени от националното творчество. Тоалетите са украсени с ръчно правени бродерии, орнаменти, стилизирани детайли и фолклорни претекстове, съчетани с грациозност, изисканост и майсторство. За цялостната визия способстват и аксесоарите към облеклата – пафтите и красивите цветя в косите.

Моделите, показани на Sofia Fashion Week SS 2018 ще се помнят дълго с българската нишка вградена в тях. Етно облеклата провокираха горделивост, мощ, независимост, грациозност, уникалност и неповторимост измежду аудиторията.

„ Носете България освен в сърцето си! ” бе апелът на родолюбивата дизайнерка Елена Христова, която оказва помощ на смелите дами да се откроят и да прибавят към дрешника си един актуален прочит на българската национална носия.

Най-мащабното фешън събитие почетоха Нейно превъзходителство Сри Астари Расжид – дипломат на Република Индонезия в България, бизнес дамите Мая Косева и Гергана Ташкова, Моника Станишева, Петя Раева в компанията на притежателят на марката Маринела Арабаджиева, Радина Денкова, Мис България Наталия Гуркова, Магдалена Вълчанова, дизайнерката Жана Жекова, Асдис Ран, Денди, ПР-консултанта Любомир Стойков, Ива Екимова, Любен Дилов-син и Христо Сираков. За първа година на сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 се раздадоха и награди. Всяка вечер генералният сътрудник на стилния конгрес – Гаранти Коза, с лотария ще дефинира печелившия, които през ноември месец ще пътува за АTP в Лондон. Късметлията получава VIP билет за двама за шампионата,транспорт и настаняване в първокласен хотел с две нощувки.
Sofia Fashion Week пролет-лято 2018 продължава и през днешния ден 28 март /сряда/ още веднъж в зала EFE на хотел „ Маринела “, където ще забележим Haute Couture ревюта и булчински рокли на топ български дизайнери и марки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР