Шестотин са кандидатите за депутати, които ще се конкурират на

...
Шестотин са кандидатите за депутати, които ще се конкурират на
Коментари Харесай

600 кандидати за депутати в Турция от 32 партии се явяват на 14 май

Шестотин са претендентите за депутати, които ще се конкурират на парламентарните избори на 14 май за 27-то Велико национално заседание на Турция.

Според огласения в турските медии лист, съвсем всички министри от държавното управление, отпред с вицепрезидента Фуат Октай, са включени в листата на кандидат-депутатите. Само трима министри остават отвън него - министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой и министърката за фамилията и обществените политики Дерия Янък.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министърът на екологията Мурат Курум са посочени за претенденти в Истанбул, министърът на труда Ведат Билгин и вицепрезидентът Фуат Октай - в Анкара, министърът на индустрията и естествените запаси Мустафа Варанк - в Бурса. 

Списъкът на претендентите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е освежен на 70 %. Лично президентът Реджеп Тайип Ердоган е одобрил окончателния лист, показва в. " Сьозджю ".

Ердоган е приложил правилото за три следващи депутатски мандата. В резултат 57 депутати от най-известните членове на ПСР няма да бъдат претенденти за новия парламент. Сред тях са актуалният парламентарен ръководител Мустафа Шентоп, заместник-председателят на ПСР Бинали Йълдъръм и други виновни партийни деятели, сред които са някогашните министри Хаяти Язъджъ и Нуреттин Джаникли.

В съпоставяне с предишни избори, този път са включени повече дами измежду претендентите. Жени са посочени на предни места в сериозните за ПСР огромни градове. Ердоган ще разчита както на новите кандидат-депутати, по този начин и на дамите и на младежите, показва " Сон хабер ".

Според изданието най-младият претендент за народен представител на ПСР е 19-годишна студентка. 

Днес изтича срокът за подаване във Висшата изборна комисия на описите с кандидат-депутатите на партиите.

Общо 32 партии ще вземат участие в изборите на 14 май, които ще бъдат за парламент и президент.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР