Шесторно се е увеличил мигрантския натиск по българо-турската граница за

...
Шесторно се е увеличил мигрантския натиск по българо-турската граница за
Коментари Харесай

Шесторно се е увеличил мигрантският натиск на българо-турската граница: Демерджиев

Шесторно се е нараснал мигрантския напън по българо-турската граница за година. Това разгласи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който е на работно посещаване там. 

" Причината за днешната обиколка бяха точно констатациите ни, че има повишен имиграционен напън. Съпоставено със същия интервал на предходната година, той се е нараснал 6 пъти, а съпоставено с предишния месец към 24 % ", сподели Демерджиев. Тенденцията е натискът да нараства, добави той. 

" Следейки тези процеси, с цел да можем да реагираме  съответно и да не следваме събитията, минахме през днешния ден през забележителна част от граничната зона тук. Запознахме се със обстановката, запознахме се с проблемите. Засега няма никакви учредения за терзание, наличните сили се оправят. Има командировани към 860 индивида от вътрешността на страната, полицейски сили, които подкрепят гранична полиция. Внимателно, всекидневно следим картината, в случай че има смяна, основна, сме подготвени да реагираме, тъй че да обезпечим сигурност на границата ", споделя министър Демерджиев. 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР