Шестокласникът Стефан Минчев от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в

...
Шестокласникът Стефан Минчев от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в
Коментари Харесай

Български шестокласник е първенец на Международна космическа олимпиада

Шестокласникът Стефан Минчев от Частното приблизително учебно заведение „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ се класира преди всичко във възрастовата група „Спътник“ на ХХV юбилейна Международна галактическа олимпиада, оповестиха от СОК „Камчия“.

Престижното интелектуално съревнование за деца от 11 до 18 година се организира до петък в галактическата столица на Русия – град Корольов, в който се намира Центърът за ръководство на галактическите полети.

В олимпиадата вземат участие 200 възпитаници от разнообразни страни, като Стефан Минчев и съученичката му Гергана Павлова от X клас са единствените българчета. В своята категория от 11 до 13 година Стефан преборил конкуренцията на 11 ученици на съветски елитни учебни заведения със отбрана на плана си „Мястото на България в международната космонавтика и полетът на Георги Иванов“.

На отличен съветски шестокласникът разказал за достиженията на страната ни като галактическа мощ. В експозето си ученикът изброил редицата постижения на дребна България – производството на галактически храни, изпращането на двама космонавти, два спътника, над 150 прибора и апарати, както и галактическата оранжерия, която се приготвя за полет до Марс.

Специално внимание в презентацията си Стефан отделил на полета на първия български космонавт Георги Иванов и изключителната обстановка на „Союз–33“, довела до редица усъвършенствания в моторите на галактическите кораби и посочена в учебниците като образец за човешка воля и геройство.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР