Шесто денонощие продължава блокадата в Крушаре. Безсрочният протест заради чумата

...
Шесто денонощие продължава блокадата в Крушаре. Безсрочният протест заради чумата
Коментари Харесай

Протестиращите: Борисов да обиколи с джипа и да види резултата от мерките срещу чумата



Шесто денонощие продължава блокадата в Крушаре. Безсрочният митинг поради чумата по прасетата на пътя Сливен - Ямбол продължава макар ултиматума на страната стопаните да евтаназират животните, осведоми bTV.

На барикадата се стигна да конфликт сред протестиращи и водач на кола, която се опита да премине. Това не е първият подобен случай, макар съществуването на полиция и въпреки че множеството водачи на пътни транспортни средства знаят за митинга и заобикалят този път.

Протестиращите са твърдо решени да продължат своето гражданско непокорство, Те още веднъж повториха своите претенции и насочиха своите апели към властта в отговор на получения ултиматум.

„ Призовавам премиера Бойко Борисов да се качи в джипа си, както се качи преди месец, разхождайки министри и кметове, да мине по селата да види резултата от неговите ограничения, избитият занаят на хората,които няма да докара до безусловно нищо и да пристигна тук да си поговорим. Ние ще му кажем по какъв начин стоят нещата реално”, съобщи уредникът на митинга Валентина Василева.

„ Стана ясно,че по закона за отглеждането на животни хората, които отглеждат до 5 свине или до две майки в задния си двор, не е нужно да се записват. Те имат право да отглеждат тези животни. Така че ние желаеме всички хора, които към този момент непринудено са си избили прасетата, да бъдат обезщетени както огромните свиневъди,нека бъдем равнопоставени ", сподели Силвия Стефанова.

Блокадата на пътя Сливен - Ямбол продължава.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР