Шестнайсетгодишен палестинец беше застрелян, след като рани с нож двама

...
Шестнайсетгодишен палестинец беше застрелян, след като рани с нож двама
Коментари Харесай

Двама полицаи бяха ранени с нож в Ерусалим от 16-годишен палестинец

Шестнайсетгодишен палестинец беше убит, откакто рани с нож двама служители на реда при нахлуване край полицейски сектор покрай Стария град на Йерусалим през днешния ден, заяви израелската полиция, предадоха ДПА и Франс прес.

" Терорист, въоръжен с нож, дойде при полицейския сектор в Шалем и намушка жена боец... Силите на граничната полиция обезвредиха терориста посредством пукотевица ", се споделя в полицейското прессъобщение.

Израелските избавителни служби Маген Давид Адом оповестиха, че са се погрижили за 20-годишната ранена жена, както и за по-леко ранен мъж, също на 20 години.

Нападателят, гражданин на Ал-Исауия, квартал на Източен Йерусалим, е бил убит, откакто наръгал служителите на реда. " Подозрителен човек наоколо " до мястото на престъплението е задържан, заяви израелската полиция. Нейният шеф Яков Шабтап е отишъл на мястото на престъплението.

Инцидентът е станал при Портата на Ирод, която е една от седемте отворени врати на Стария град на Йерусалим.

Според службите за незабавна здравна помощ 20-годишна израелка е откарана в болница в сериозно положение, а 20-годишен мъж е леко ранен.

Медии прецизираха, че ранените са израелски гранични служители на реда.

На 12 октомври палестинец от Източен Йерусалим откри огън на същото място, ранявайки двама бойци, преди да бъде погубен.

На 30 октомври палестинец от Източен Ерусалим беше погубен, откакто намушка и рани израелски служител на реда покрай бензиностанция в региона.

От началото на войната сред Израел и " Хамас " провокирана от невижданата офанзива, осъществена на 7 октомври на израелска земя от ислямистката формация, контролираща линията Газа, напрежението в Източен Йерусалим, в това число в Стария град, набъбна.

" Нашите служители на реда са на първа линия от месец ", сподели израелският министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир. Той прикани за " нулева приемливост " и изиска къщата на причинителя на днешното нахлуване да бъде разрушена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР