Шестнадесет души са загинали след тежката автобусна катастрофа на 25

...
Шестнадесет души са загинали след тежката автобусна катастрофа на 25
Коментари Харесай

25 ранени след катастрофата край Своге са приети в различни болници

Шестнадесет души са починали след тежката автобусна злополука на 25 август в региона на разклона за село Лесковдол, на пътя София-Своге, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Ранените при злополуката са превозени до УМБАЛ „ Св. Анна София “, УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, ВМА, УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ “ и в болничното заведение в Своге.
Изясняват се аргументите за тежката злополука край Своге с 16 починали 15 са по-тежко ранени и са настанени в разнообразни лечебни заведения в София

Осем потърпевши са превозени към Института за незабавна помощ " Пирогов " . Един е умрял по време на превоз. Втори пациент също е умрял при приема в болничното заведение, заради положение, несъвместимо с живота.

В " Пирогов " лекуват 64-годишна жена с букви С.П. – с тежка гръдна гръдна контузия, на изкуствена белодробна вентилация.

Там е и 72-годишна жена с букви М.Г. - с тежка гръдна контузия, тежка фрактура на гръбначен дирек, интубирана, също на изкуствена белодробна вентилация.

74-годишна жена с букви К.Т е с тежка гръдна контузия, черепно-мозъчна контузия, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.

С заплаха за живота за четирима от настанените в „ Пирогов ” след злополуката край Своге В „ Св. Анна ” са откарани шестима потърпевши, които също са в тежко положение, само че нормализирани
60-годишна жена с букви С.К. е с гръдна контузия с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен дирек, фрактура на крака.

71-годишна жена с букви Д.Д е с тежка фрактура на долни крака и таз.

52-годишна жена с букви С.Г. е с черепно-мозъчна и лицево-челюстна контузия

В „ Света Анна “ – София има шестима потърпевши , от които пет дами и един мъж.

66-годишна жена с букви Л.Ф. е приета в болница в Хирургична клиника без заплаха за живота. Пациентката е в схващане.

62-годишна жена с букви З.Х. е на апаратна вентилация, в тежко положения, след интервенция.

57-годишна жена с букви В.П е в устойчиво положение без заплаха за живота. Пациентката е в схващане.

52-годишна жена с букви Б.А. е с комоцио, в устойчиво положение без заплаха за живота.

65-годишна жена с букви Е. Б. е в устойчиво положение, в схващане, без заплаха за живота.

61-годишен мъж с букви Л.Х. е в схващане, в устойчиво положение.

Във ВМА са настанени двама потърпевши.

62-годишна жена с букви С.М. е в устойчиво положение, с голям брой травми, без фрактури. Пациентката е контактна.

30-годишен мъж с букви С.В. е в тежко, само че устойчиво положение с черепно-мозъчна контузия, гръдна и шийна контузия, фрактура на рамо и на лумбални прешлени. Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.

В ИСУЛ е признат един пациент - 59-годишен мъж с букви Г.Г. Той е с голям брой охлузвания и рани в региона на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в схващане и остава в лечебното заведение за интензивно наблюдаване. Това е водачът на авариралия рейс.

Има дете измежду починалите в злополуката край Своге Детето и множеството от 16-те жертвите са от с. Световрачене
Екипите на филиала за незабавна помощ в Своге , дружно с дежурните от локалната болница, са оказали помощ на десетима потърпевши при случая пасажери. На мястото на злополуката се е отзовала и колата за спешна помощ на общинската болница в Своге. След култивиране всички пациенти са превозени до лечебните заведения в София.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е в непрекъсната връзка с шефовете на лечебните заведения. Веднага след случая той посети „ Пирогов “ и Окръжна болница където се срещна със положението на потърпевшите.

Кирил Ананиев заяви, че Националният център по трансфузионна хематология разполага с задоволителни количества кръв от всички кръвни групи. Създадена е нужната организация и екипи за кръводаряване са в подготвеност да обслужат всички искащи да дарят кръв.

Министърът благодари на екипите на центровете за незабавна здравна помощ в София, Враца и Монтана, и на лечебните заведения за оказаната здравна помощ и за проявения професионализъм.

Близките на потърпевшите могат да получат повече информация на телефон 02 982 50 39.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР