Шестместният самолет-нарушител Пайпър, който навлезе във въздушното пространство на 7

...
Шестместният самолет-нарушител Пайпър, който навлезе във въздушното пространство на 7
Коментари Харесай

Продавачът на самолета-нарушител разкри на кого го е продал

Шестместният самолет-нарушител " Пайпър ", който навлезе във въздушното пространство на 7 страни, измежду които и България, е бил продаден на компания, най-вероятно със седалище в София, в събота. Това казва пред последният формален притежател на 60-годишния Piper PA-23-250 Aztec Брониус Заронскис, открит от изданието в дома му в Литва.

Заронскис споделя, че купувачите съгласно него не са били българи, а евентуално от Румъния или Украйна. Той не знае имената им, показва, че покупката е била от името на компания. " Не помня в този момент, би трябвало да погледна, има документи, само че не са при мен сега. Мисля, че пишеше, че е от София. Договор, всичко има, протокол за предаване. Всичко е законно завършено ", показва той.

Човекът изяснява, че от дълго време е дал поръчка за дерегистрирането на самолета като въздухоплавателно средство. " Но доколкото беше заложен в банка като поръчителство по заем, в миналото доста от дълго време, в този момент отидох в банката, дадоха ми информация да свалим ипотеката, отидох при нотариус, само че там има огромни опашки, доста се чака, в този момент очаквам да ми смъкват ипотеката. Сега след 20 юни ще го смъкват от ипотеката ", споделя той. " Не знам за какво са кацнали там (край Търговище) и какво се е случило. Възможно е нещо да се е случило. Не бих споделил, че са го захвърлили. Кацнали са обикновено, поставили са по-късно чехола, калъфа, вярно са създали всичко. А какво да вършат и да седят до самолета? Отишли са някъде. По работа несъмнено ", допуска Заронскис.

72-годишният мъж е ас на литовската авиация, приключил е Московското авиационно учебно заведение, бил е пълководец на ескадрила в Панежевис, а след напускането на армията е ръководител на локалния авиационен състезателен клуб. По време на събитията във Вилнюс през 1991 година провежда спасяването на авиационната техника на клуба от руската войска и взе участие в съпротивата на литовците против руската войска като дружно с младежи от клуба и жители на Панежевис реализира подслушване на радиочестотите и придвижването на руските сили в региона. Сега се занимава с транспортен бизнес. Може да бъде забелязан с военна униформа с доста награди и три звезди, обръщат се към него като към капитан от авиацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР